Борислав Цеков: Трябва да се отхвърли всеки опит да се ограничава свободата на вероизповеданията



Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Иинтересни са формулите за забрана на вероизповедание с мотивите „национална сигурност, народно здраве, морал и обществен ред“.Първо, ние нямаме национална философия, нито имаме изведена от нея прагматична консесусна национална доктрина, която да даде параметрите на националната сигурност и обществения ред. Ако считаме нацията и нейните исторически сложили се „идеали“ за параметри на националната сигурност и обществения ред, то тогава БПЦ и голяма част от православните у нас трябва да бъде разследвани от държавен прокурор заради зависимостта си от чужди духовни и интелектуални центрове, които имат намерения да влияят през религията и образованието в България. От друга страна са интересни връзките на БПЦ с нечистите пари и бившата ДС. От друга страна поради образованието и науката на комунизма, у нас като обществено настроение, което поражда обществения ред, властва религиозно историческия материализъм, в името на който се правят всички зулуми и безчестия у нас. Какъв ред ?

  2. Kris каза:

    Българската територия, прилича на къща без собственик,стара,разбита,мръсна не и незасима държава.В тона на човешката логика,имам основание да мисля,че народното здраве е сериозно застрашено,от 20-годишното телешко,украйнското жито,старите фъстъци и абсолютно негодната храна,която се предлага на пазара.Морал,просто липсва,като в меркантилна сапунена опера,в която на почит е Героят,само не и ЧОВЕКЪТ.Образа на съвременен БайГан е напрекъснато лансиран,едва ли не до зомбиране.Обществения ред не се ли нарушава от лудите шофьори единствено съобразяващи се със себе си и девиза „днес съм Хамилтон-утре Сена“?Престстъппленията и отразяването им в медийте,безнаказаноста…Тогава,когато една държава е в условие на валутен борд,тя е много зависима,много смазана и моге да се допусне,че националната сигурност е застрешена.Разбира се сектите не са пряко виновни.Виновници са бездуховноста,бездушието,умело лансирани от бездуховни вождове.

  3. Kris каза:

    Крайно време е в България да се направи нещо,което да усили духовноста на населението. А не обратното.Още малко да се назадва и няма да има накаде.И как да не мисля,че някой иска да срине уж независимата държава.Ако не се направи точна и истинска корекция на вероизповеданията или сектите,ризкуваме да загубим много.Моге би някои са спестили пари и техните деца ще учат в друга държава,Останалите без пари и надежди възрастни(има такива) те какво ще правятМного е лошо ако българските политици нямат воля да се справят с подобен международен натиск.