Кирил, Варненски и Великопреславски митрополит: Насила ще ме амбицирате да стана патриархМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. saluti каза:

  Владиката ясно го е формулирал: А държавните органи за финансов контрол?

  Нямат право! Ако са дали някъде средства, там вече…

  Как БПЦ се грижи за информираността на обществото за нейните бизнес дела?

  Никой не е задължен да дава конкретна и точна информация.“

  Може би владиката не елично отговорен за тази „политика“ на независимост :-), ако по принцип в синода се мисли така. Но това не е правилно, защото всяко лице е под отговорност на органите за финансов контрол. Декларираме всичко което имаме и правим, даже банковите си сметки, когато се поиска… за всичко отговаряме дали не е противозаконно. Църквата е регистрирана като организация; същото важи и за нея. Толкоз ли е трудно това да го разберат дядовците от синода.

  Ако проблемът е само в криворазбраната свобода от закона, просто трябва някой да го обясни, или да се разгледа въпроса на заседание на Синода, да го решат правилно и да няма повече такива изцепки. Може да се окаже много по-лесно отколкото изглежда. естествено, че всеки си има право на търговска тайна за планове и намерения, но за сделкки тайни няма. Законът е за всички в България – от баба гана до бнб.

 2. dbachev каза:

  По времето на разкола се запознах с един човек от Варна, на име Цвятко Алексиев. Мисля, че сега е покойник. Та същия човек разказваше такива неща за митрополит Кирил и за богатсктвото му, че… Ако навремето Живков и Вълко Червенков са назначили предишните Патриарси, може би сега това ще направи парата!

 3. p_stefanos каза:

  От 14 коментара на читатели до този момент във в. „Дневник“ няма нито един положителен, всичките са крайно негативни. Защо се съгласяваш да даваш интервю, след като това, което казваш, става повод за съблазън на ония „малките“ (Мат. 18:6) и нещо повече?…

 4. p_stefanos каза:

  Да, г-н Цвятко Алексиев почина преди няколко години. Изключително честен човек беше. Възрожденец. Молете се за него.

 5. missi каза:

  както с интервюто на дядо Иларион.
  Журналистите са пасмина,винаги да имаме едно на ум.

 6. Faber каза:

  Този е от най-видните промери за за водене на монашески живот. Голям мераклия за патриарх.