Митрополит Гавриил: Да помогнем на децата да дойдат при ХристосМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  „епископът ще отговаря пред Страшния съд за всяка една душа, на която е помогнал или не е помогнал.“ Дано, защото тогава най-сетне ще науча защо Ловчанската митрополия изобщо не отговаря на моето неколкократно предложение да се издаде история на Гложенския манастир, каквато съм подготвил.

 2. Stilian каза:

  Не само епископа ще отговаря, но и монасите, архимандритите, свещениците, всички, на които Бог е дал за сан, или власт.

 3. Дон Кихот каза:

  Благодаря за намека, но цял живот съм отказвал всякакви ръководни постове. Предпочитам да съм беден, но честен.

 4. ta6evv каза:

  За мен дядо Гвриил е добър духовник.
  Дано лека по лека във вишия клир има пове4е стойностни духовници.Дано по скоро БПЦ излезе от летаргията.
  Дано митрополитите не се държат като феодали,като светски администратори.Да не се размиват във света,а да запазят идинти4носта на църквата,да си тежат на мястото.
  Дано висшия клир погледне на свещениците на вярващите, като на свои 4еда,като на братя и сестри в Христа.

 5. papas1983 каза:

  Da blagodarim na Bog,che ni e dal mitropoliti kato diado GavriiI! Blajenopochivschia arxiereiski namesnik na Novozagorska duxovna okolia otec Stoian Ivanov kazvasche:“da vzemesch na pop trebata i da kajesch na kaluger,che niama da stane vladika,to ne moje da bade!“Taka che neka ne govorim mnogo!Znam,che schte mi napischesch niakoi komentar,che ne sam dostoen za sveschtenoslujenie,no nischto!

 6. Дон Кихот каза:

  Бог най-точно отсъжда кой е достоен и кой не е. Да не се намесваме в Неговите прерогативи.
  .
  Тук е написана една лъжа: „Доктор на богословските науки на Московската духовна академия“. Това заведение не дава докторантски степени. Студентите накрая пишат т.нар. „кандидатски“ разработки и стават „кандидати“, каквото и да означава това.

 7. sponzor каза:

  От няколко години търся отговор на въпроса защо БПЦ не постави въпроса за алтернатива на дарвиновата теория в учебно-възпитателния процес, а държи да вкара още един учебен предмет в училище. Не намерих този отговор и в това иначе хубаво интервю. Но моето лично мнение е, че за вярата в Бога това може да бъде по-полезно, отколкото един такъв час. Жалко е, че в огромната православна страна Русия една ученичка се опита да осъди няхното образователно министерство за това че на учениците не се предоставя алтернатива, а и тяхната църква мълчи по този въпрос.

 8. dedo_lozo каза:

  Научната титла „Кандидат на богословието“, която се дава в Московската духовна академия отговаря на титлата, давана у нас „Доктор на богословието“, така че лъжа няма.