Отец Павел: Без четене моралът закърняваМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Гошо каза:

  Той и като професор по богословие изобщо ще е единствен… Старите се пенсионират, нови не идат…

 2. Т Георгиева каза:

  Хубав разказ за живота на проф. П. Стефанов. Много ми хареса как се е НАУЧИЛ да чете. Така са се научили да пеят и св.Иоан Кукузел и св. Роман Сладкопевец. Други така са проговаряли на чужд език, когато се е наложило. По чудодеен начин!
  Четенето наистина е много важно за запазване на моралния облик на човека.
  Истина е и това, че в соц. България НИЩО не се случваше. Толкова мъртво беше всичко, че за чувсвителния човек, който беше като жив погребан – нямаше и искрица надежда.
  Труден и интересен живот. И който е имал такъв живот си дава сметка за чудесата на Бога, защото знае колко усилия е полагал, но без Божията благодат…едва ли би имал успех.

 3. Lena каза:

  Добре би било да стане Владика и да го вкючат в обновлението на Църквата, ако това се случи. Хората имат нужда от образовани и добросъвестни духовни водачи. Сега корабът се люлее наляво/ надясно между униати и зилоти и има въпиюща нужда от такива хора, дай Боже да се уталожат страстите и да се стабилизира Църквата ни.

 4. Fr Pavel каза:

  Святитель Василий Великий. Творения. В 2 томах. Том 1. Догматико-полемические творения. Экзегетические сочинения. Беседы
  Год выпуска: 2008
  Страниц: 750
  Размер: 5,05 мб
  http://depositfiles.com/files/tkobjoirr

 5. Fr Pavel каза:

  [quote name=“Lena“]Добре би било да стане Владика и да го вкючат в обновлението на Църквата, ако това се случи. Хората имат нужда от образовани и добросъвестни духовни водачи. Сега корабът се люлее наляво/ надясно между униати и зилоти и има въпиюща нужда от такива хора, дай Боже да се уталожат страстите и да се стабилизира Църквата ни.[/quote]

  Ако стана митрополит, моята епархия ще бъде най-добрата в България. Но тъй като държавната и синодалната политика е насочена към унищожението на БПЦ, аз не мога да участвам в такова престъпление.