Свещена ли е войната?Може да харесате още...

5 Отговори

 1. прием ШУ 14 юли 2011 каза:

  Автор: Лопухин А.П.
  Название: Толковая Библия или комментарии на все книги Св. писания Ветхого и Нового Завета (11 томов)
  Издательство: СПб: Приложение к журналу «Странник»
  Год: 1904-1913
  Язык: Русский (дореформенный)
  Формат: (PDF) rar
  Размер: 135,28 Мб
  http://depositfiles.com/en/files/kyt9lk356

 2. Братоев каза:

  Значи, така и не се дава отговор на въпроса свещена ли е войната. И как така една война в която ще се убива хора ще бъде свещена? Може ли едно нарушаване на божията заповед да е свещено? Ако беше така Господ Саваот нямаше да забрани на св. цар Давид да му строи Храм, нито византийската църква щеше да наложи отлъчване на всеки участващ в походи за 2 години.

 3. Стефан Чурешки каза:

  […] Руснаците имат големи проблеми с факта, че самички си разрушиха православието, като въведоха комунистическата религия на идолите и на историческия материализъм, който сакрализира материята и въведе в идолослужене много руски граждани като разруши храмове и репресира хора. Да се твръди, че немците са искали нова религия е доста спорно и тук това интервю въвежда в режим на манипулация тези, които знаят истинската история на Втората световна война и как Сталин е искал да нападне Германия, но Хитлер го е изпреварил. Това беше война на идеологиите и на психологията – руснаците показаха по-здрава психика, огромната им територия и генералите Студ и Мраз спряха германците, които бяха във война с целия свят Ние бяхме на страната на Германия заради националното си обединение и ако Хитлер беше спечелилил, то тогава какво става?

 4. Стефан Чурешки каза:

  Нека да чуем немската история от немци, руската история от руснаци, балканската история от балканци и българската история от българи и да не се опитваме да свържем свещения патриотизъм на нациите с нормите на вселенското православие, освен в българския случай, който вижда от ІХ век нацията като изпълнител на свято общонародно дело, свързано с изповядването на истинската вяра, която се приема от изследователите на старобългарските документи за православието до последните дни на света. Руснаците като са такива истински светоотчески християни и не плащат данък на светска политика, идеологии, нацизъм и нова наука да вземат да си отворят всички архиви, които се пазят зорко в РУсия и да дадат да видим дали тяхната доктрина за властване в Евразия като православна, славянска и самодържавна монархия, сега прездентска дъргава не е открадната от разработките на българските книжовни центрове по времето на св.цар Борис І и Симеон Велики, па после да говорят за свещеная Русь. Кража на идеях!

 5. Georgi Danovski каза:

  Умом Россию не понять,
  Аршином общим не измерить:
  У ней особенная стать —
  В Россию можно только верить.