Цар Симеон II: Пазете нашата обща православна вяра!Може да харесате още...

20 Отговори

 1. Стефан Чурешки каза:

  Династията Сакскобурггота никога не можа да стане това, което е бил св.цар Борис І, св.цар Петър, цар Самуил и цар Иван Шишман – народни български царе, живеещи асктичен живот на светци, съпричастни с проблемите на народа и много грамотни мистици, които се намират във връзка с Бога и са Негови любимци – това е разбирането за български цар от анализа на историческите документи и устния народен спомен Много е писано за монархията и за нейната осветеност от Църквата, за нейната подкрепа за вярата и за нейната библейска основа на политическо устройство на народите Но у нас първо Левски е казал – Чиста и свята република, второ катастрофите от войните, за които се вини едноличната власт на Фердинанд и трето комунистическите идеи контестираха монархията, макар когато не сме имали цар да сме били под робство И много интересно – цар Симеон ІІ не прави нищо за своите поддръжници и убедени български монархисти по време на криза – много е богат, а не прави дарове и благотворителност като баща си

 2. Катерина Костадинова Обретенова каза:

  Ваше, Величество, честито начало на Индикта!
  Честит Имен ден!
  Бог да Ви благослови с радостта – дома Ви да се изпълня със здраве и много благодатни бъдни години! И нека дарът на търпението бъде увенчан с радост в Христа Господа!

 3. Траянка Георгиева каза:

  Честит имен ден Ваше Височество.
  Жалко, че след като Вашето правителство преодоля разкола и каза „А“, не каза след това и „Б“. Имам предвид обучението и възпитанието на децата ни в православната вяра на дедите ни, което е истинското спасение и обединение на нацията ни. При всички други правителства след Вашето, бе поеман ангажимент в това отношение, но неизпълнен от никого досега. Жалко за загубените години…
  Бих искала да Ви кажа и това, че има една християнка от София, която всеки ден записваше името Ви и семейството Ви за здраве. Споменете я и и Вие в молитвите си. Казва се Вероника.

 4. Иван Иванов каза:

  „Царят“ Симеон за мен, както и за много други българи е една от най-несимпатичните и неприятни политически личности в съвременната ни история!… Чудя се доколко неговата поява сложи прът в колелото на развитието на България по време на прехода!?… Възмутително, а и на моменти смешно и жалко беше безотговорното, срамно и интелектуално-дефицитно безотказно неотговаряне на най-елементарни и изобщо на всякакви политически и житейски въпроси, които му бяха задавани!… Чудя се и доколко е прав Емил Кошлуков, който еди път каза по телевизията „че „царят“ се е оказал едно алчно старче“!?

 5. Андрей Романов каза:

  [quote name=“refab“]“Царят“ Симеон за мен, както и за много други българи е една от най-несимпатичните и неприятни политически личности в съвременната ни история!… Чудя се доколко неговата поява сложи прът в колелото на развитието на България по време на прехода!?… [/quote]
  Рефабе, Симеон стана жертва на нереалните очаквания на народните маси, които винаги мечтаят за спасители и месии, вместо сами да вземат живота си в свои ръце. Когато тези очаквания не се оправдават, българите намразват своите кумири. Робска психика.

 6. Kолпир каза:

  Бай Симо Мадридски, беше доведен в БеГето и днешният премиер му беше охрана. Е, кажете кой го доведе? Кажете кой определя битието и житието на БеГетарите? Този човек не е цар и никога не е бил в зряла възраст такъв, нито заслужава уважението, защото няма заслуга към виновния народ, който му повярва и му се искаше да стане чудо, без да се променя. А кой определя и ръководи желанията на народните маси е друга тема, много близо до Православието и далеч от лъжата!

 7. Fr Pavel каза:

  [quote name=“Kолпир“]Този човек не е цар и никога не е бил в зряла възраст такъв[/quote]

  Това не е вярно. Признавам, че бях монархист и работих за идването на царя в България, но не очаквах това, което той стори. В момента, в който Симеон III положи клетва като министър-председател, той автоматично се отрече от царското си достойнство и погуби каузата на монархията в България. В сравнение с дядо си и особено с баща си Симеон III е нищожество.
  .
  Сектата Свидетели на Йехова в Русия –
  http://archiman.livejournal.com/

 8. Martina Andreeva каза:

  andrey,
  Прав сте за робската психика, но не трябва да забрави и факта че Савоите (в Женева е забранено дори и споменаването на Савоите) и Кобургите са потомствени паразити. Тези семейства са познати от векове основно с паразитиране и поведението на Симеон само потвърди че е верен на предците си.

 9. Андрей Романов каза:

  [quote name=“Kолпир“]Кажете кой определя битието и житието на БеГетарите?[/quote]
  Самите те, естествено. Затова БГ е такъв свинарник.

 10. Стефан Чурешки каза:

  Андрей, бг-то е свинарник именно защото ние не определяме развитието и състоянието на страната си. Първо руснацити се намесиха в естественото ни развитие през османския период – не съм радетел за оставането под османска власт, но българите си бяха извоювали привилегии, българско училище и Църква, бяха спрели настъплението на чуждите пропаганди и имаха страхотен потенциал според английските анализатори от епохата и руснаците направиха Априлското въстание за претекст, намесиха се с войната и сложиха свои неграмотни хора във властта. После заради мисленето в крайности на българите се залепихме за германците, които по анализи на политикономията и социологията имаха всички шансове да станат фактора на Европа, но загубиха двете войни. После пак руснаците кадруваха в нас, сега го правят от ЕС и САЩ. А Симеон ІІ легна на ореола на баща си като дойде в България, сините предадоха каузата заради партийни цели и той стана заложник на чужди и вътрешни фактори. А че не от класата на баща си, не е.

 11. Андрей Романов каза:

  Стефане, не можем вечно да се оправдаваме с другите. Това е типичният синдром на лузъра: все някой друг му е виновен за това, че е прост, глупав и неспособен за нищо.

  Я ми кажи, кой кара българите например да изхвърлят боклуците си през прозореца и да превръщат в кочина всяко място, в което обитават – Русия, Германия, САЩ или ЕС?

 12. Ivan Nikolov каза:

  [quote name=“andrey“][
  Рефабе, Симеон стана жертва на нереалните очаквания на народните маси, които винаги мечтаят за спасители и месии, вместо сами да вземат живота си в свои ръце. Когато тези очаквания не се оправдават, българите намразват своите кумири. Робска психика.[/quote] Андрее,и Христос дойде като очакван Спасител и твърдеше че Е такъв и когато никой почти не Му вярваше,а Го биеха през устата да мълчи,но което Той обеща на народа – ИЗПЪЛНИ,възкръсна след 3 дена! А Симеон,кой го би по устата да обещава че „за 800 дена ще оправи Б-я“ като знае, че Не може да го направи,а и Истинската му цел Никога не е била тази,а да прибере българските имотите,заграбени някога от предците му,без да са българи и без да са платили и петак за тях.Симеон се оказа лъжец и безочлив алчник, нямащ нищо общо с Християнската ни вяра! Но ти тук се опитваш да го оправдаеш и да „обвиниш“ за тези му Лични качества,не него самия,а народната „робска психика“! Е,Не върви някак си…

 13. Ботевфен каза:

  Феновете на „Левски“ и „ЦСКА“ се наричат помежду си говеда, свине, боклуци и т.н. , а миньорите от Перник какви са? В този град и в тази агитка, трябва да си деликатен и внимателен! Опасност, перничани! Добре измислено и подържано, макар това да е просто манталитет, в който ДС има изключително по – малко участие, в сравнение с другите животи и животни. Този, който доведе бездомните кучета, разбира се покани и „негово височество“ , част от сценария за политическото отчаяние и пълно безхаберие на българите. Интересно ми е защо в Перник имат такъв лют и дивашки манталитет? Каква е причината?

 14. Ivan Nikolov каза:

  [quote name=“andrey“][quote name=“Kолпир“]Кажете кой определя битието и житието на БеГетарите?[/quote]
  Самите те, естествено. Затова БГ е такъв свинарник.[/quote]

  Андрей,хареса ми сравнението ти за „свинарника“,но не живееш ли и ти в него,не смяташ ли и сам себе си за член на „свинското стадо“ ,а пишеш „Самите те“ в 3-то лице,вместо да напишеш „Ние“! Или в това сравнение виждаш себе си поне в ролята на свинегледача,а всички останалите „те“ очевидно са „свинете“..

 15. Стефан Чурешки каза:

  Андрей, веднъж вече те предупредих да внимаваш с констатациите си за българите и да изчакаш разговор с мен по тези въпроси Макар че и други ще го четат безплатно, все пак ще ти кажа, че българите по дефиниция на фактите от истинската си история и по автентична народопсихология са изключителни организатори на духовното и физическото пространство, максималисти и хора на крайностите, които понякога заради дребни факти унищожават цялата картина, колкото и красива да е тя и затова нашата трагедия е модерното образование и сложилата се популярна културология, която дава акцент на детайли в познанието като ги извежда за общ принцип и така идиотизира населението, но за това както ти казах е виновна външната намеса, която на няколко пъти изхвърля от обществени постове и влияние автентичния елит на българите и докарва хора от село с техникуми, които започват от а и б и трябва да минат 6О г. за да се ограмотят и култивират от старите хора, които тънат в мизерия и страдания за ползу роду. Вж. БПЦ

 16. Стефан Чурешки каза:

  На всички , които хулят царя ще им кажа че много неща не знаят. Единственото, за което Симеон ІІ може да бъде упрекнат това е липсата на благодеяния и благотворителност към нуждаещите се хора по християнски и по традиция на българския владетелски двор, както и декларации за православност, а никакво спонсорство на православни дейности и издания, поне на мен доколкото ми е известно. Иначе висшата политика в България не се знае – от данни на близката история се вижда, че комунистите са се споразумали с европейците да си запазят благините и ресурса, който взеха от народа, но какви са точно уговорките и какво мисли бившата ДС по въпроса не се знае. Така че да изчакаме да мине време, да се напишат мемоари на участниците в събитията и да излезнат документи, ако ги има и тогава да говорим за царя и политиката, иначе ставаме резонатори на жълти вестници.
  http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=259

 17. о. Павел каза:

  Излезе книга на Иван Божилов за Българската архиепископияа през XI-XII век. Отзад на титулния лист пише, че тя е спонсорирана от Св. Синод на БПЦ. Ощипах се, но не сънувах. Така е написано. За нищо няма пари, но за финансиране на книги на богати професори има.

 18. Иван Николов каза:

  От вестниците научих преди време че,последният внук на царя (от дъщеря му Калина)по настояване на Симеон е приел името Симеон-Хасан.Някой от четящите тук би ли ми припомнил православен светец с име.. ХАСАН…От съобщението ставаше ясно,че царското желание било с цел да „уважи“ краля на Мароко с когото Симеон от десетилетия поддържал тесни бизнес отношения. Толерантният към католицизма наш “ православен цар“ явно е решил вече да се поотвори и за исляма…щом бизнеса го налага!! На всички монархисти да им е честит новият Кобург – Хасанчо и… Пазете нашата обща православна вяра!!

 19. Eugeniagrande каза:

  [quote name=“Иван Николов“]От вестниците научих преди време че,последният внук на царя (от дъщеря му Калина)по настояване на Симеон е приел името Симеон-Хасан.Някой от четящите тук би ли ми припомнил православен светец с име.. ХАСАН…От съобщението ставаше ясно,че царското желание било с цел да „уважи“ краля на Мароко с когото Симеон от десетилетия поддържал тесни бизнес отношения. Толерантният към католицизма наш “ православен цар“ явно е решил вече да се поотвори и за исляма…щом бизнеса го налага!! На всички монархисти да им е честит новият Кобург – Хасанчо и… Пазете нашата обща православна вяра!![/quote]

  Аз не мога да разбера какво Ви дразни името Хасан! В православието се срещат светци с това име! А православният наш цар е доста по-вярващ от някои, дето се пишат за супер православни!

 20. Стефан Чурешки каза:

  Не разбирам защо о. ПАвел се чуди, че БПЦ е спосорирала книгата на Иван Божилов. БПЦ не е коя дае, тя пари за бедни, страдалци, мъченици и жертви на вярата си няма, нито я е еня как живее простолюдието. БПЦ е наместник на Бога, ТЯ е богоизбрана, има влиятелни международни и български политически и бизнес приятели и като такава стои над простия народ и обикновения вярващ, като малоумниците, които й се подчиняват и я слушат някога по молитвите на йерарсите ще получат наградата си на Небесата, а сега е редно да има лукс – вж.пловдивския Николай, правителствен престиж и държавно финансиране, като приятелските на БПЦ бивши комунисти струват за нея повече от реализаторите на вярата в България. Не виждам нищо чудно – всеки селянин с техникум в модерността, каквито бяха комунистите и сегашните хора на БПЦ, като получи власт и пари се големее и забравя за истинските хора на работата и словата.
  http://www.bg-history.info/5417/Vizantiia-i-slavianskiiat-sviatKum-postanovkata-na-problema.html