Румънската църква от ХІV до ХVІІІ векМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Лъчо каза:

  Пак и пак венчание в патриаршеската катедрала!!! Мутрите и новобогаташите си плащат и и си правят каквото искат!!!

  http://www.sport1.bg/sport1/node/188872

 2. Лъчо каза:

  Чалга и комерс навлизат в църквата с дейното съдействие на български митрополит!!!! Документирано от патриаршеската катедрала с участието на един известен български митрополит!!!

  http://bulphoto.com/events/22155/

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Лъчо,
  „Парица е царица“, както казва един от героите в пътеписа „До Чикаго и назад“ от безсмъртния Алеко. Особено масонските пари…

 4. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Устоите на румънската църква са връзнаи със силата на българското християнство през Средновековието. Румънските истории са много смешни – половината книга е за античността и историята на тракийското племе даки, една страница за Средновековието и другата половина е за новото време. Големият български историк Петър Ников, който обезателно трябва да бъде прочете и преиздаден в съвремеността казва, че българската народност се е създала на територията на днешна Румъния. Но че християнството е особено силно и почитано в Румъния – за това спор не може да има. Особено интересна от румънската християнска интелектуална продукция е книгата „Христянство и комунизъм“, на румънския професор Йордакеску, която е преведена в България през 40 години на миналия век.
  http://www.slavicorthodox.hit.bg