Загадката на българската история или защо археолозите не четат на старобългарски езикМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Подобни спекулации, предлагани като загадка,не са нищо ново. Дали българите са скити или тюрки няма изобщо никакво значение. Ако някой си мисли, че ако се докаже, че българите са скити с това ще се вдигне реномето на днешния българин, жестоко се лъже. Примитивизъм и ориентализъм са днешните болести на българското общество, не ми се говори за отношението към вярата в Бога, че това е също болна тема. Силата на една нация едва ли е в нейното минало-заминало, а по-скоро в нейното настояще, ама за него се иска работа, а не красиви спомени.

 2. Lakota каза:

  „възлюбения божи пророк Исайе“ е повел българите, които всъщност са кумани и ги заселил из Каравунската земя. Ами разбира се, че атеистичната ни историческа наука ще смята подобен „извор“ за легенда, а не за историческо сведение.
  Въобще, тая статийка ако я прочете Стиф Гайд, сигурно ще се разтопи от кеф.

 3. hitrusha каза:

  разбира се, че има значение произхода на българите!!! гордея се, че съм българка и статията ми дава повод това да е така. смятам, че силата на една нация е не просто в нейното настояще, а е резултат от дълбочината на нейните корени. колкото по-близо са те до Извора на истината, т.е. Богопознанието, толкова по-силна е тази нация. смятам, че статията е прекрасна и е повод да се чувстваме щастливи от това, че сме българи…не отворените за нас граници на ЕС, а нашите дълбоки корени са повод да се гордеем като нация..

 4. Делчо Делчев каза:

  Имам едно питане,малко риторично,май!Абе как така се получава да развиеш такава култура,занаятчийство,златарство,военна мисъл,да завладяваш народи и т.н.,и накрая да се окаже че нямаш ПИСМЕНОСТ!?!?!?!?! „ИЗМИСЛЕНА ТРАКИЙСКА ПИСМЕНОСТ“-цитирам автора.Давам аналог-египтяните построили пирамидите,ама горките си нямали инструменти, та само с длета и кръгли камъни позагладили гранита колкото да пасне и хопала -пирамидкиййй.Добре че не са познавали и колелото горките че кой знае какви щяха да ги настроят.АБЕ ВИЕ ЗА МАЛОУМНИЦИ ЛИ НИ ВЗЕМАТЕ???