Как комунистическата власт ограби и унизи Рилския манастирМоже да харесате още...

3 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    Отец Климент Рилец беше забележителна личност – едновременно исихаст и книжовник. Преди години публикувах в „Духовна култура“ пълната негова биобиблиография, в която между другото споменах за спомените му, отразили разврата и кражбите на няколко игумени. Един от тях беше еп. Геласий. Последва пълен милиционерски обиск при мен, защото вярваха, че аз пазя тези спомени.

  2. Artist каза:

    Според коментара на Дон Кихот „…между другото споменах за спомените му, отразили разврата и кражбите на няколко игумени.“ ИСТИНАТА за разграбването на манастира не е комунистическата власт, а самите игумени!!! Колкото за хваленият от БПЦ „цар Борис ІІІ обединител“, ние всички знаем как той превърна страната ни на сателит на Германия и как тя беше ограбена от Хитлер и фашистката хунта! Още за „обединителя“ – читателите да знаят, че и досега посланниците на Еврейската държава у нас, оспорват това негово деяние и не го споменават в честванията на Холокоста!!!

  3. pepi каза:

    Да,и аз смятам ,че всеки който идиализира Църковният живот от преди 9 септември 1944 година или не е запоснат с историята и погрешно я тълкува,или наивник.Ако всичко беше толкова розово просто нямаше да има „девети септември“ или най-малко след него нямаше да се стигно до правилно осъжданите крайности.Личното ми мнение е ,че голямата част от гоненията срещу свещеници са продиктувани от „личните им дела“ и меко казано,прекалено голямата им лоялност към старата политическа система,а ние знаем ,че всяка власт е от Бога или какво,ще съдим Бог за лошото му ДОМОСТРОИТЕЛСТВО. :-))