Цариградската патриаршия през XVII век според Джон КовълМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Georgi Traikov каза:

  Отче Павле, благодарим ти. Добре си се сетил. Църквата винаги се е борила срещу предателствата, хитростите, козните и т.н., носени от човеци, па макар и Патриарси, Митрополити. С тези метежи, Бог е чистил вредителния и смъртоносен прах, който е потрупвал вярващия. Къде са сега да се изправят и да направят една равносметка? Нямаги! Отиват целуват с поклон ръката на дявола, стават епископи и след това протестират срещу отварянето на предателското им житие- досие.

 2. Андрей Романов каза:

  В базилике Рождества Христова в Вифлееме произошло столкновение между священниками греческой православной и армянской апостольской церквей, передает Би-би-си.

  Столкновение произошло 28 декабря 2011г., во время подготовки к празднованию православного Рождества. Около сотни священнослужителей обеих конфессий выкрикивали в адрес друг друга проклятия и наносили удары швабрами. Прибывшая полиция прекратила конфликт, не производя арестов и задержаний.

  http://top.rbc.ru/incidents/29/12/2011/632256.shtml

 3. Georgi Traikov каза:

  Ще скрият досиетата на Светия Синод и другите. От всички проверявани, само БПЦ издаваше писъци на умрело. Това е толкова отвратително, че няма думи да се опише мерзостта на реакцийте на някои митрополити и на Синода, като цяло. От всички, ние Православните най-сме заинтересовани да се открият досиетата, понеже човек, който е служил и служи на такива тайни богоборни общества и служби е хулител на Духа Светаго, Който животвори и ръководи Църквата. Вижте в горната статия какви мерки се взимат срещу един, който си купил пост в Църквата с пари, а при нас доброволно са служили на сатаната и , сега когато Бог иска да ги изхвърли от Тялото Си православният е без позиция. Господи, Господи, до кога дявола ще ни мъчи.

 4. fr Pavel каза:

  [quote name=“andrey“]В базилике Рождества Христова в Вифлееме произошло столкновение между священниками греческой православной и армянской апостольской церквей, передает Би-би-си.

  Столкновение произошло 28 декабря 2011г., во время подготовки к празднованию православного Рождества. Около сотни священнослужителей обеих конфессий выкрикивали в адрес друг друга проклятия и наносили удары швабрами. Прибывшая полиция прекратила конфликт, не производя арестов и задержаний.

  http://top.rbc.ru/incidents/29/12/2011/632256.shtml%5B/quote%5D

  През ноември бях в Божи Гроб и видях отвън на църквата прословутата стълба, която стои от много години там. Събратята от различните църкви досега не могат да се разберат кой да я премести, за да не излезе, че някоя църква има преимущество. Тази завист и ревност няма нищо общо с християнството.

 5. ЛЮБОВ § СМИРЕНО каза:

  Georgi Traikov, силни думи изричате и ми се струва, че не споменавате офицерите под прикритие в Църквата Христова. Може би точно те са хората, който ще прочетат на глас досието на някоя паднала душичка.
  Нали трябва да се уважаваме един друг без да правим разлика в обществено положение и духовен сан? Предполагам сте съгласен, но отговорете ми как може да уважавам тези, който ме лъжат? Как да ги уважавам? Не може БПЦ да означава БЪлгарска Политическа Църква, не мога да го повярвам, та политиката е нещо като символ на лъжата или обратното беше. Това ли е днешното съвремие и работа на БПЦ? Нима всичко е лъжа?