Книга за Ванга от християнска гледна точка


Явлението Ванга продължава да предизвиква разнопосочни реакции. Тя не е оставила автобиография. В изобилната литература за нея преобладават книгите от нейни роднини и почитатели, които я венцеславят. Съществуват и някои статии, писани от атеисти или скептици, които изцяло отхвърлят Ванга и се опитват да я обяснят от материалистически позиции.

Както винаги, истината се намира в златната среда. Ванга не е съзнателна измамница, която заблуждава над един милион българи и чужденци. Тя наистина притежава изключителен дар на прозорливост, но признава, че той не е неин, а е даден от други, невидими, духовни сили. Чрез нея те търсят осъществяване на своите пъклени цели и трябва да се признае, че до голяма степен успяват.

Настоящата книга е първата по рода си в потока от литература за Ванга, която е написана от традиционни християнски позиции. Тя ще накара мнозина да се замислят над същността на ясновидството на Ванга и да го преценят от гледище на вечните библейски истини. Книгата цитира 42 изследвания по темата, обхваща 120 страници и е издадена от фондация „Вечен живот”.

Авторът Борислав Крачунов е магистър по теология от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Той защити текста на книгата като дипломна работа под мое ръководство през април 2009 г. С помощта на вярата Крачунов успява да победи зависимостта от дрогата и описва невероятните си преживявания в първата си книга „Oт смърт към живoт: Бивш нaркoмaн рaзкaзвa“ (2008).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...