Сделка с ЦъркватаМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. toshev2006 каза:

  Спасителят ясно е посочил критерий за разпознаване:“По делата им ще ги познаете“.Който не събира за Господа-разпилява.Някои отдавна разпознаха гнилия плод.

 2. Дон Кихот каза:

  Митрополит Кирил: “Аз съм най-престъпният владика. Руша църквата. Пък хората ще го оценят…”

  Генка Шикерова: “Защо тръгвате така с лошо?”

  Митрополит Кирил: “Защото така искам. Аз съм такъв.”

 3. Idiot каза:

  Така ми звучи заглавието на филма. Писнало ми е от журналисти! Повръща ми се от тях. За мен те са просто едни обикновени мутанти. Мутанти – отделителната им система се намира у кои в устата, у кои в дясната ръка. Всяка сутрин като се събуди един журналист, слага пръст на челото си за да набележи следващата цел, която да обстреля с лайномета си. Естествено, целта е постигната. Даже и да се окаже, че целта не е виновна остава миризмата и едно такова неприятно чувство.
  Прави впечатление, че честната среда битиви регулярно пуска материалчета срещу БПЦ, ту хвали масони. Интересно е, че за Православната ни църква не се говори нищо или лошо. Сега за Негово Високопреосвещенство Кирил Варненски. Не го познавам. Нито мога да кажа добро, нито лошо. Нека не забравяме, че кой каквото върши, ще трябва да отговаря пред Господ на митарствата. А за Божиите служители митарствата са много по-тежки. Нека не забравяме, че и Божите служители са хора. Нека не очакваме да са нещо по-различно от нас. Ние хората очакваме от всеки от тях едва ли не да надминава Иисус Христос във всичко. Нека да не забравяме, че иноците не трябва да са от този свят. Нали за това са иноци. Нека не забравяме, че благотворителността не е характерна за Църквата-това е показност. А бесовете най-обичат да се правят добри дела на показ. Винаги става така, че журналистите размахват като плашила героите на писаниците си, все 1 те са св. H2O ненапита. Тяхната работа ми намирисва на една съвременната суперма.

 4. ta6evv каза:

  Smqtam 4e Genka 6ikerova v slu4aq si izspalni mnogo profesionalno rabotata.Vsi4ki mirqni i sve6tennici go znaqt.Tova si be6e publi4na taina vav Varna.Dano se upomnim.Hora btv e seriozna mediq strelq pravo v celta.Sled taka iznesenite fakti kakvo mojem da kajem?Ni6to-mojem samo da navedem glava za6toto stava vapros ne za depotat a za na6iq Arhipastir.Toi i sled tova 6te si ostane takav.No faktite sa si fakti..

 5. saluti каза:

  „Нека не забравяме, че благотворителността не е характерна за Църквата“…

  Кой те научи на тази „истина“? Да не ползваш някаква нова версия на Евангелието?

  И изобщо недей да забравяш и ти, че човек има глава на раменете си, освен клавиатура на компютъра. Може да има лоша журналистика, наистина има, но какво конкретно можеш да кажеш за „лайномета“ на тази репортерка, която ясно си задава въпросите и получава ясни отговори за едно явно безобразие…

  Това, което се прави във Варненска митрополия, е пълен цинизъм. Църквата постоянно се жалва в лицето на владиците как няма пари и затова е такава тъпотия и безпросветност, но не щеш ли – оказва се че пари има, само че се утаяват в нечии външни джобове… как се нарича това?

 6. safa1 каза:

  Do kato Sekulov upravliava carkovnite imoti vse takiva sdelki 6e se izvar6vat.Kakto do sega taka i ot sega natatak.

 7. Владислав каза:

  Злодеят-професионалист е по-страшен от некадърника. Този „професионализъм“ не ме трогва. А какъв е нашият архипастир ти не знаеш. И аз не знам, но не се правя на много осведомен. Знам, само, че е християнин. А ти такъв ли си?

  Факти! Ако само 1-2 факта пропуснеш така, че картината да не е пълна – нищо не си видял и разбрал. По-лошо е да си дезинформиран, отколкото неинформиран. Фактите са „неоспорими“ нали? Затова и дяволът много ги обича. Но само тези, които той ни пробутва.

  Явно не бива да знаеш цялата истина за някои неща. Не разбра ли- това означава просто, че за момента ти нямат доверие. Толкова. Но и ти нямаш доверие на владиката. (А явно и на Църквата нямаш.) Какво тогава очакваш?! Просто не можеш да съдиш. Това е, приеми го! Ще научиш каквото ти е нужно когато му дойде времето. (Ако не си специалист по чистене на тоалетни, защо се заемаш с тях?)

  Прави ми впечатление дълбоката загриженост на някои от финансите, от съдбата на Църквата… Прекрасно! Ами хайде сега да вземем да се сетим и какво е реално в нашата власт като християни да направим (ако сме такива). Не да спретнем някое филмче или компроматче. А да се помолим, да поработим, да поговорим със свещеник… Пък да отидем на църква ли? (по изключение…)

  Има неща, които не са в нашата компетентност и власт. Не случайно Бог не ни ги е дал. Може би не сме достойни, а може би малко сме се трудили. Да си гледаме тогава нашата работа, а?

 8. p_stefanos каза:

  Трудно може да се напише по-несмислен текст от последния. Уви, типична днешно-църковна „позиция“. Същи Михаил Ангелов. Благодарение на такива позиции своеволието се шири на воля.

 9. ta6evv каза:

  Vladislav,az sam pravoslaven hristiqnin i imam doverie i na ca rkvata i na vladikata.Az ne sadq nikogo prosto davam mnenie.Za tvoe svedenie znam mn.dobre kakqv e na6iq arhipastir za6toto sam ot Varna i sam godini nared v carkvata.Otkrovenno kazano toi e dobar vladika.E,AZ NE SAM 4oveka koito da go sadq no tova e moe iskreno mnenie.A do tova dali sam razbral ne6to i koga ste go razbera,tova si e moq rabota.Nakraq Vladislav ot teb laha duha na protestantite.Qvno si bil takav i ti e trudno da se otarsi6.Nedei da predava6 na dumite si imperativna forma.Vseki moje da ima sobstvenno mnenie.Priemi go nakraq.

 10. poptolev каза:

  Би ли ми казал сега аз какво трябва да правя, ако трябва да изпълнявам народната поговорка „Не гледай попа какво прави, а го слушай какво говори“

  Та демек сега да не гледам какво митрополит Кирил е направил с имотите на църквата, а да му слушам безотговорните изявления по телевизията. Или може би обратното да гледам какви машинации прави митрополит Кирил, а да не му слушам стилът на изказване ?

 11. Владислав каза:

  Мислех, че пиша смислено. Щом обаче не се разбира, по-смислено не мога – и се отказвам. Понякога проблемът в разбирането на смисъла не е външен и се дължи на способността за осмисляне.
  Що се отнася до моя протестантизъм – това не знам дали е експертно мнение, за да го приема. Моите духовни наставници не твърдят такива неща. Императивно се изказвам, защото призовавам всеки да си гледа работата?… Е, добре. Така да е. Значи, императивността „не е православна“. Когато някой е твърдо убеден в нещо, той трябва да мисли как да го поднесе на горделивите, които ще се засегнат от това, че не се уважава тяхното мнение. Значи „мънкавостта“ пък е гарантирано „православна“ – даже когато е плод на това, че човекът просто няма какво да каже. Добре, тези мисли ще си ги запиша някъде. Днес научих нови критерии за православност.
  А на Поптолев ще кажа, че докато се е втренчил само в греховете и недостатъците на ближния си (без изобщо да наблягам на това, че е владика – нека да е кой да е човек) той никога няма да направи нищо добро. Много жалко, че цялото ви полезрение, Поптолев, се ограничава в изброените от вас неща.