Арабски църковни лидери отхвърлят християнския ционизъмИзточник: Евангелски вестник

Ерусалим. След края на войната между Израел и „Хизбула” в Ливан четири арабски църковни лидери от Ерусалим започват яростна атака срещу християни, които активно подкрепят израелската държава, като в това число косвено се включва и президентът Джордж Буш.

CNS News.com съобщава, че изявлението е публикувано седмица след резолюцията на ООН за спиране на огъня (14 август 2006 г.) от името на родения в Назарет католически патриарх Михел Сабат, двама арабски протестантски епископи и един арабски православен архиепископ. Те обвиняват, че християнската ционистка програма представя Евангелието като идеология на империята, колониализма и милитаризма.

“Ние категорично отхвърляме християнските ционистки доктрини като неправилно учение, което изкривява библейското послание на любов, справедливост и помирение”, се казва в изявлението.

Подписано от сирийския православен архиепископ Сверий Малк Мурад, от Сабат и от епископалния и лютеранския епископ в Ерусалим, общото изявление косвено се противопоставя и на президента Джордж Буш, и на неговата подкрепа за еврейския министър-председател Ехуд Олмерт относно оставянето на някои еврейски поселища в Западния бряг.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...