Дума: Митрополит Йосиф ще отслужи литургията в „Александър Невски“


Източник: в. Дума, бр. 301

Българският митрополит в САЩ, Канада и Австралия – Йосиф, в съслужение със Знеполския епископ Николай и духовници, ще отслужи на 24 декември от 18.00 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" вечерното богослужение за Бъдни вечер, съобщи БТА. В храма на 25 декември от 9.30 часа митрополит Йосиф ще отслужи и празничната Света литургия за Рождество Христово.

Рождественска литургия за празника ще отслужи в църквата "Света Неделя" по-рано сутринта на 25 декември – от 9.00 часа, Знеполският епископ Николай и храмовото духовенство. Очаква се на литургията да присъства и Негово светейшество патриарх Максим, който ще се черкува за празника.
Светият синод реши в предстоящите неделни и празнични дни според църковната богослужебна традиция по време на Светата литургия да се добавят специални молитви за българските медицински сестри в Либия.

Българска църковна делегация, водена от Врачанския митрополит Калиник, ще гостува на 27 декември на българската църква "Св. Стефан" в Истанбул за храмовия й празник. Същия ден българските духовници ще се срещнат там с българската общност и ще имат среща с Вселенския патриарх Вартоломей Първи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...