Монитор: Вероизповедания бойкотират богословски форумИзточник: в-к Монитор

Само 6 от поканените 16 от общо регистрираните 87 вероизповедания изпратиха свои представители в аулата на богословския факултет на СУ. Там вчера се проведе Национална  конференция за проблемите перспективите на вероизповеданията и новите религиозни движения в България.

Форумът бе организиран от центъра за проучване на нови религиозни движения и проблемна група "Религии и национална сигурност" към БАН.

Форума не уважиха официалните представители на католическата църква, представителите на униатите и еврейската общност.

За това пък много активни бяха представителите на конгрешанската църква на Христо Куличев, съборните петдесетни църкви на Виктор Вирчев и представителите на фондация "Св. Методи" с водач Здравко Ненов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...