Монитор: Волен Сидеров чисти парламента от сектанти


След циганите, евреите и хомосексуалистите лидерът на "Атака" Волен Сидеров взема на мушка сектантите. От вчера той има нови врагове, които да преследва и това са сциентолозите в парламента. Депутатът се закани вчера да прочисти Народното събрание от последователите на американеца Лафайет Хабърд, според които човек е тетан и след определени курсове може да се научи да контролира себе си, материята, енергията, времето и пространството. Той имал данни, че чрез платените си лобисти тези сектанти вече са със силни позиции в законодателната власт.

Сидеров направи това разкритие след среща с висшия клир на Българската православна църква. Той посети Светия синод, за да поиска благословия за "обществено полезната си дейност" и новите битки, които ще води. Митрополитите му я дадоха.

Лидерът на "Атака" отказа да съобщи кои са сциентолозите в Народното събрание, не каза нито колко са на брой, нито как точно ще се бори с тях.

Депутатите му също се оказаха в неведение по темата. Десислав Чуколов и Георги Димитров заявиха, че не знаят в НС да има сектанти. "Сциентолози ли? Това пък какво е?", беше реакцията на зам. парламентарния шеф Петър Берон.

Сидеров нападна и американското посолство в София, като заяви, че то открито лобира за интересите на мормоните и за привличането на техни нови последователи. Не каза обаче дали в НС има последователи и на тази секта.

По време на срещата си с архиереите от Светия синод лидерът на "Атака" е предложил партията му да стане лоби в законодателната власт на БПЦ. Той обяснил, че парламентарната му група е решила да предложи законодателни промени, според които държавата да поема здравните и социалните осигуровки на свещениците.

Според наредба на Светия синод от юли 2005 г. заплатите и осигуровките на духовниците трябва се изплащат от църковните настоятелства към храмовете. Наредбата обаче не се изпълнява никъде, тъй като много от църковните настоятелства нямат приходи, а заплатите и осигуровките на висшия клир се плащат от централния бюджет на църквата.

Друга идея, върху която работела "Атака", е проектозакон за изучаване на вероучение във всички български училища.

Публикувано във в. Монитор, бр. 2523, 28 март 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...