Русе инфо: Тържествена литургия за откриването на единствения в България болничен храм


Източник: Русе инфо

Тържествена литургия за откриването на единствения в България болничен храм "Св. Василий Велики" се състоя тази сутрин (23 септември – б. ред.) В продължение на 2 часа в препълнения с вярващи и гости бивш болничен параклис служиха епископ Порфирий – професор по пастирска психология в богословския факултет на Белградския университет, Русенският митрополит Неофит и отец Стефан, а църковните песнопения бяха на сръбския византийски хор „Моисей Петрович” с диригент Никола Попмихайлов.

След благословия на вярващите в присъствието на народен представител от 19-ти МИР – Русе и много от дарителите, на д-р Минчо Вичев – директор на МБАЛ – Русе бе дадена икона на Св. Богородица. Изказана бе признателност към всички помогнали за осъществяване на богоугодното дело в града ни.

След това в Русе започна конференцията – православен диалог, на тема “Църквата, обществото, семейството“. В конферентната зала на храма при МБАЛ бе представена основната тема „Родители, деца и църква” и доклад.

В 18 часа в Пленарна зала на Община Русе гражданите в продължение на 2 часа ще могат да слушат беседа на тема „Църквата, семейството и обществото”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...