Сега: Парламентът безгрижно гласува „за“ евтаназиятаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Idiot каза:

  Живота ни е даден на всички нас не по наша воля. Следователно не е наше правото да решаваме кой да живее и кой да умре. Това само Господ може да каже. Този безумен законопроект трябва да бъде спрян. Не може лекарят да се крие в безразличието си породено от нечие униние и да си умие ръцете като Пилат Понтийски. Колко от тези народни представители ще минат митарството на убийството, ако достигнат до там? Чудеса винаги стават. Каква е гаранцията, че точно тогава, когато си вече заорал дълбоко в дъното, няма Господ да реши да спаси посредством чудо.
  Нека да оставим Божието Богу. И да не ставаме богоборци.

 2. toshev2006 каза:

  Много смело атеистите парламентаристи одобряват евтаназията.Тях не ги е грижа дали те ще преминат митарствата или не. Те не вярват в тяхното съществуване, нито в Бога- като съдия и въздаятел за човешките дела.
  Нека си припомним колко случаи на връщане от „оня свят“ има и в християнската литература ,и при много съвременници .
  Бог в милосърдието си може да допърни земния живот на някой страдалец с още един ден или час, в очакване на покаяние, за да го спаси, а атеистите искат да го лишат от този ценен шанс с хуманната си хладна „братска любов“, под предлог, че ще го „оттърват“ от страданието. О.., безумие човешко!

 3. danila каза:

  Времето, в което човек боледува е неговият шанс за равносметка и покаяние. Възможността да се избяга от цялата тази очистваща, но мъчителна болка, е много примамлив вариант за лесен изход. Според мен когато човек страда, лесно би се подлъгал да му направят евтаназия, колкото и да е вярващ (а какво пък да говорим за невярващите – те няма никак да се замислят). Тогава какво излиза? Този, който допуска евтаназията, отнема на хората възможността за спасение на душата. Той ще бъде (макар и непряк, но все пак) виновник за нейното погиване.