Черноморие: 70 наркозависими са отказали дрогата благодарение


С подкрепата на отец Георги 70 наркозависими са отказали дрогата. Добрата новина бе съобщена на дискусия на тема "Наркоманията и как да се справим с нея?". Благодарение на всеотдайността на свещеника, посветил живота си на благородната кауза, младежи от цялата страна са преминали тримесечна духовна терапевтична програма и са започнали живота си отначало.

На срещата присъства учителката Дияна Захариева, която от години работи по проблеми на наркозависимите. Проблемът на учениците с наркотичните вещества е установен в училището през 1995 – 1996 година, припомни Захариева. "Полагаме много усилия, за да предпазим децата и да им помогнем да се справят с проблема" каза Захариева. На дискусията присъстваха младежи, които се лекуват при отец Георги. 19-годишният Димитър Гълъбов от София е започнал да взема амфетамини от 13-годишна възраст. По-късно той е посегнал към хероина, защото "приятелите" му са го убеждавали, че това е неописуемо усещане. Димитър е опитавал на няколко пъти да спре хероина, но все не успявал. Започнал е да се лекува с медикаменти, но продължавал да взема хероин, не преставали и кражбите, за да си го набавя. Заминава за Испания и след като се връща в България, е живял един месец без наркотици, но пак започва. От три месеца и половина Димитър не употребява наркотици, преминал е духовнотерапевтичната програма при отец Георги. Сега желае да си намери работа и да започне един достоен живот.

Стоян Анков е на 22 години от Пловдив, от шест години употребява хероин. "Имах чувството, че докато съм жив, ще съм постоянно в този кошмар", сподели Стоян, който е обиколили почти всички центрове в страната за борба с дрогата. Стоян се лекува при отец Георги от един месец, живее с надеждата, че ще се откаже от наркотиците. На срещата присъстваха и ученици, които никога не са употребявали психотропни вещества и увериха своите връстници, че това не решава проблемите им, а напротив прави ги още по-страшни и непреодолими.

Публикувано във в. Черноморие, бр. 4156, 12 януари 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...