168 часа: Попове повеждат кампанията на Първанов


Източник: в. 168 часа, бр. 38, 22-28 септември

БСП втърдява ядрото, за да не заспяло по време на вота. Радиодискотеки и стрели по "Атака" ще водят червените фенове на Първанов към урните.

Отец Стоян Божурин (вж. интервю) ще поведе в Пловдив кампанията на бившия лидер на преобладаващо атеистичната БСП. Включването на свещеника е част от цялостна програма, имаща за цел нахъсване и активизиране на твърдото ядро на БСП. Идеята за стягане на редиците препоръчали "на пожар" соцшефовете през последните дни, научи "168 часа". Червените началници се опасявали, че в момента предизборната обстановка в страната е прекалено спокойна и това може да "приспи" левите избиратели. За да не се стигне дотам, местните предизборни щабове са подготвили инициативи, в които са вплетени религиозна символика, червени дискотеки "на живо" в ефира и планински походи.

Най-напред с програмата са в Пловдив и Варна, да действат радикално. На парламентарните избори през 2005 г. БСП позволи на НДСВ да вземе най-висок резултат във Варна. Сега червените са решени на всичко, за да няма неприятни изненади. В щаба на Първанов са впрегнати всички местни величия, начело с кмета Кирил Йорданов.

"Варна е в пълна бойна готовност – издаден е призив за повсеместно затягане на дисциплината, споделиха социалисти. Премиерът Сергей Станишев лично щял да дойде на проверка в града, за да се увери, че всичко е наред, довериха запознати. Първанов пък ще се появи на 8 октомври.

Една от поставените задачи била да се привлекат повече млади гласоподаватели. Така варненските социалисти спретнали "Младежко червено радио" – РЕДИ. То ще излъчва на живо дискотека в чест на Първанов. Партизански, интернационални, патриотични и социалистически песни ще загряват ефира, като в близко време радиото щяло да търси и кореспонденти.

Друг акцент във варненската кампания ще бъдат дискретните намеци, че ако вторият по рейтинг в района – Волен Сидеров, спечели, това ще изложи България.

„Просто има вотът да ни конфронтира с Европейския съюз, ако бъде спечелен от партия с прекалено радикални искания, е елегантното обяснение на областния председател в града ПетъДимитров.

Социалистите в Пловдив са настроени по-лежерно. Те са наблегнали на символиката и искрено се надяват, че с Божията помощ Първанов ще бъде победител още на първия тур.

Кампанията в региона се открива на 23 септември в град Стамболийски. Председател на инициативния комитет е отец Стоян Божурин, като гвоздеят в събието ще бъде откриване на паметник на Александър Стамболийски.

"Всъщност неофициално открихме кампанията още на 17 септември – денят на. Вярата, надеждата и любовта, а ще я закрием на 19 октомври – денят на св. Иван Рилски. Съзнателно търсехме символиката", обясни политическият сътрудник в червения щаб Ваня Петкова.

Сред предизборните идеи на пловдивските социалисти са младежки инициативи за превенция на наркозависимостта и концерти -митинги. В тях чалга няма да има.

Ще участват местни таланти и група "Мастило", споделиха от щаба.

Според вътрешнопартийно проучване Пловдив е един от градовете, където синият претендент Неделчо Беронон има един от най-високите си проценти. Червените обаче го възприемат снизходително и няма да "стрелят" по него. "В Пловдив-град може и някой да го познава, но в региона е никой", убедени са от щаба.

В Кърджали също са готови с програмата. Тук основната роля се пада на Стефан Данаилов и Ваня Балканска. Червените в региона са категорични, че Волен Сидеров няма никакъв шанс. До голяма степен се разчита на електората на Доган.

"Не знам какъв резултат ще направи Сидеров, след като в района има села с нито един гласоподавател българин", убеден е председателят на местните социалисти Милко Багдасаров. Първанов гледал на Кърджали като на "стратегическа цел”, затова щял да се появи предизборно в региона два пъти. Като по-грандиозна се очаквала появата му по време на празника на града. Говори се, че Стефан Данаилов бил намислил и агитация "от врата на врата", а млади красавици вече очаквали "кастинга" за тази инициатива.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...