„Отечествен фронт“ срещу протестантските църквиМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  […] Карбовски е ясен. Той не може да приеме християнството, защото то противоречи на неговия перверзен начин на живот. Но защо тези, които представляват БПЦ, мълчат?

 2. Йоан Пендов каза:

  На тази жена бих казал следното – вместо да обикаля шамани и секти и да търси гуру и човекопоклонство да вземе да види греха в себе си да се покае и да не се занимава с хората в смисъл кой какъв е което между впрочем прави въпросния господин в гнусното си и нечистоплътно предаване.Жалки богоборци е имало винаги те не са интересни.
  Ако човек искрено търси истината ще я намери убеден съм в това.Аз лично познавам свещеници които смирено и чисто служат на Бога а към всеки човек независимо в какво духовно състояние се намира в момента трябва да се отнасяме с много разбиране любов и милосърдие ако искаме от Бог да бъде милосърден и към нас.

 3. Същият каза:

  Разбира се, Сивов няма да даде линкове към реакцията на един правослвен бг. Архиерей, защото трябва да цитира източници, които не му се нравят.

 4. Ами дайте ги Вие тези линкове, като не ги дава Сивов.

 5. Същият каза:

  Интервю на митр. Кирил по въпроса:

  „Ние не гледаме на инославните като на врагове“

  http://www.dveri.bg/content/view/11172/48/

  Бързи, смели и евтини (статия от любимия ми автор)

  http://www.dveri.bg/content/view/11102/65/

  Между другото, това Нещо Карбовски си е качил простотиите и в zamunda.net – току-що ми пратиха линк. Проблемът е обаче, предвид становището на Варненския и Великопреслвски митрополит и част от православната общност, че му се очертва конфликт не само с тия, които „са се обадили сами, за да покажат кои са / неспоменатите“, а и със самите осъзнато православни, намиращи тези му изцепки за нечистоплътни.

 6. Ф.Николов каза:

  Добре е да има провокативна журналистика, добре е обаче да има и хора, които да я правят. Мисля, че Карбовски е просташки провокативен, селски-дис типаж; това което говори против християнството е доста елементарно, изобщо не е скандално; личи кога един конкретен човек не може да си позволи да говори по този начин, защото принадлежи към масовите инстинкти във всяко отношение и така критиката се опошлява много и ефект от нея няма. Дори когато е циничен един истински иконокласт разбира необходимостта от ниска опозиция, а отечествено-фронтовското отричане свидетелства за тясна ангажираност. Върху „всички” не може да се построи сериозна критика, това сплотява, отколкото да променя нещо. Не парите движат религията, а самоотчуждената идентичност приета като идеал-бог. Разрушаващо е, когато идеалът бъде взет като житейски критерий, а не просто като инструмент за проблематизиране на действителността.

 7. Ф.Николов каза:

  Заблудата в християнството не е, че то не може да изгради здрава общност, а че мисли, че само то може да я изгради и кара всичко живо да се стреми към този неповторимо истинен идеал; по тази логика и комунистите отричаха всяко друго обществено изгражадане, различно от тяхното. На кладата на всяко желано съвършенство са изгорени милиарди човешки съдби, докато се търси вечната истина и служба на бога. А стремежът може да е към нещо малко и близко, но цял живот да не се открие поради това преднамерено установено бягане към целта. [u]Фоновото християнство[/u] е много по-опасно и значително като феномен от [u]историческото християнство[/u]. Християните винаги се представят за малко, притиснати, подтиснати, онеправдани, обаче като аргумент в своя защита винаги вадят християнската цивилизация. И, о чудо! наистина, всички оценки се оказват или обратни на христинянските или недооформени като тях. В този бинарно-плосък свят е лесно да тръгнеш да гониш Михаля…

 8. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Николов,

  Ти започваш да се повтаряш, като пишеш: „Заблудата в християнството не е, че то не може да изгради здрава общност“. Християнската общност не е изградена от хората, а от Богочовека чрез Неговата саможертва. Църквата съществува вече 2 000 години и ще съществува, докато трае светът. Някои се отцепват от нея, но това е само за тяхна сметка.

  Намираш поведението на Карбовски за просташко, което е вярно, и нефективно, което не е вярно. Разглеждаш проблема само от неговата гледна точка – примитивен пропагандист, който си служи с битови примери. Но трябва да вземеш предвид и рецепцията, нивото на зрителите, които се съблазняват не от догматически формулировки или канонични тълкувания, а от факта, че попът на опелото на баба му бил пийнал.

 9. Gancho Nikolov каза:

  Приятели това е действителността! Заради един пиян свещеник една душа е потънала! Надявам се, че някой от вас ще се опита да се свърже с тази жена и ще и помогне да открие Православието. Този Карбовски ни слага в малкия си джоб! Той ми разбива фантазията всеки път като го гледам в това предаване! Има уникална вяра и страшни познания от страна на духовното! Той е християнин и като всички нас се ядосва за бездействието на Църквата в България! Надявам се, че Св.Синод в най – скоро време ще се събуди от тази летаргията в която е изпаднал и ще се усети, защото е време да се действа! Трябва да има повече такива журналисти като Карбовски, които да поставят реалните действия или бездействия от страна на Църквата(визирам висшия Клир)! Ние сме християни и трябва да се гордеем, че сме такива, а не да се срамуваме като сега във времето което живеем! Бог да ни е на помощ!

 10. ivan ivanov ivanov каза:

  Църквата е част от националната сигурност и не се критикува.Виждали ли сте някъде системна критика?Място за такава няма.Тези въпроси са от ранг национална сигурност, затова се мълчи и църквата е извън всякакъв дебат. Хората които отговарят за сигурността , политиците , медиите и епископите са колеги, изпълняват сходни задачи, познават се , услужват си и определят дневният ред на обществото. В Европа не е така.Като се разбра,за какви служби е работил един епископ в Полша,веднага подаде оставка. Там е друго, тук сме продължение на държавата. Сигурността преди всичко.Такива като Карбовски развалят принципа на положителното мислене и внасят в обществото вредна престава за самото него. Положението е прекасно и почти в рая, а той показва жена изядена от кучетата на комшията , лош поп, проститутки, емигранти , просяци и други несъвместими с комунизма и православието елементи, за което трябва да бъде съден за подравяне на социалистическото райско православно общежитие и да бъде наказан

 11. Gavrail каза:

  Единствената църква,както и Христос е един,това е Светата Православна Църква!
  Всичко друго е от дявола.Всичко друго е в ръцете на едни лъжци,едни истински врагове на Христос,богоборците!

 12. Kris каза:

  Много ме притеснява името на предаването,съобщаването на фактите като клюка и отблъскващото поведение на Карбовски.Така представено,предаването едва ли не казва;народе свиквай това е нормалното ежедневие.Може би това е националната доктрина в държава с треперещи от страх и глад институций.

 13. Гери_ каза:

  Не зная защо нападат Снежана след като е потърпевша?
  А,истината се намира не ходи на църква в която се служи за пари.
  Във ВСЯКА НОРМАЛНА държава християните и хората би трябвало да са на страната на Снежана!!!