Хармоничното семейство в прегръдката на Големия БратМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. Семйството изисква много сериозна култура и подготовка на младежите за встъпване в брак. Мъжът трябва да свикне да носи отговорностите, да брани семейното огнище, да осигури финанси и образование на децата и да запази името си, което наследниците му ще носят. Жената трябва да се подчинява на мъжа, да е научена на домакинска работа, да познава вярата и традициите на общността и да бъде винаги пример за целомъдрие. И трябва да има любов на основата на уважението, т.е. мъжа да уважава жената като личност и жената да признава борбата на мъжа си, особено в българските условия, където нечестността, конспирацията и неграмотността с власт правят обществото ни, според описанието на 66 сонет на Шекспир. Сексът струва 50 лева, изборът на деца за осиновяване е голям, но бракът като тайнство е повече от това. И не съм съгласен с автора на статията, че не е важно щастието и земното добруване. Християнството не е будизъм, а религия на живота, макар старостилците да правят вярата ни будистка.

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Йоане,

  Честито архимандритство! На многая и благая лета!

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Дометиан благослови масони. –
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-30&article=311483

 4. Ioan Jelkov каза:

  Благодаря отец Павле, помоли се за мене!

 5. Дон Кихоте,
  Ти пак ни занимаваш с неща, които не са в темата на статията. Какво им е на масоните? Имат болници, грижат се за сираци, развиват науката, интересуват се от неща, които Църквата е обявила за табу без да обяснява защо и т.н. Масоните са много по-човечни и честни от старостилната секта у нас, която плаши с всичко, чакайки да дойде Антихриста и да стане мъченик за правата вяра, карайки нейните последователи да страдат и да се мъчат с идеята, че само старостилието знае истината и само старостилието може да ни спаси душата в отвъдното. А хората, които познавам и с които съм работил без оглед на тяхната вяра и житейска философия са много по-човечни, честни и добри от старостилците, които правят от християнството будизъм в очакване на последните времена. А от достоверен източник знам, че бившият екзарх Стефан І освен със страстта си към жените е известен и с това, че е бил масон. Та какво страшно има в масоните на фона на безсърдечието и егоизма на ревностните „християни“?

 6. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  „Масоните са много по-човечни и честни от старостилната секта у нас“.

  Абе прякорът Чингиз да не идва от ченге? Ти или нямат понятие кои всъщност са масоните и какви цели преследват, или ни вземаш за канарчета:

  http://www.bogoslov.hit.bg/pisanija_files/masoni_id.htm

  http://nikolaijambol.blogspot.com/2009/10/blog-post_2011.html

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Всички на изложбата:

  http://www.novinar.net/news/ikoni-ot-triavna-gostuvat-v-sv-aleksandar-nevski_MzE3Njsy.html

 8. Радослав Димитров каза:

  Дон Кихот:
  [quote]Ти или нямат понятие кои всъщност са масоните и какви цели преследват, или ни вземаш за канарчета…[/quote]
  Последното е доста по-вероятно. 😮

 9. Дно Кихоте,
  Коментарната рубрика не е форум между мен и теб. Ако администраторите на сайта са съгласни можем да си изложим позициите на по-голям обем от 1000 знака. Та да ти кажа. Единственото сериозно , което сме правили след 1878г., това е българската войска, от която са се страхували и продължават да се страхуват всички, с които сме воювали. Българският войник не е имал и няма страх от нищо – нито от световната конспирация, нито от диверсиите в идеологическо отношение, нито от броя на противника, нито от метеорологичните условия, нито от Кока кола, нито от чуждата музика, нито от уменията за словесно и текстово боравене с човешката езиковост, която е крайна мяра за цивилизованост в Европа. А страстилието и БПЦ се страхуват от всичко и разчитат на поддръжка от чужбина и политикономически игри по възможност без да си плащат за услугите на неподготвените от тях български кадри, зарибявайки ги на „национална“ основа, както и комунистите.
  http://chitanka.info/lib/text/10264

 10. Подкрепете петицията против участието на деца в Биг Брадър

 11. ivan ivanov ivanov каза:

  Чалга певец превежда Корана и Библията http://www.novinar.net/news/muharem-serbezovski-prevezhda-bibliiata-na-tciganski_MzE4MDs2NA==.html