Грузинският патриарх: Господи, спаси Украйна, спаси Грузия и света!Негово Блаженство Илия II Католикос-Патриарх на цяла Грузия изпрати силно послание в подкрепа на мира в Украйна.

В комюнике, публикувано на сайта на Грузинската патриаршия, патриарх Илия подчерта, че „за съжаление в Украйна руските военни действия продължават и това коства хиляди човешки животи“.

Той призова грузинците в страната и в чужбина да се молят заедно за мир. В четвъртък патриархът на Грузия се обърна към вярващите:

„Където и да сте – в храма, на работа, у дома или на улицата, нека всички заедно да се молим на Господа за Украйна и за целия свят“.

Патриарх Илия завърши молитвата си с думите: „Господи, спаси Украйна, спаси Грузия и света!“.

Негово Блаженство благослови духовенството на 20 март (неделя), след края на Божествената литургия, да отслужи молебен за мир в Украйна и заупокойна молитва за душите на загиналите в тази война.

„Дано Бог да чуе молитвите ни и да се смили над нас“, заключи патриархът на Грузия.

 

Източник: OrthodoxTimes

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...