Религията у нас стана банален битов проблемМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Idiot каза:

  За съжаление е прав, но журналистиката освен да се сополиви за това и онова, друго не може.

 2. portos каза:

  ЦИТАТ:
  „смисъла, истината, в случая Христос.“

  Този човек истински започва да ме дразни. Какво си мисли? Че с красива изразност ще покрие нечистоплътността в идеите?

  Горкият оплаквач на Евангелието! Заради Великденското стълпотворение се препъвали хората в пътя към вярата!

  А не ги препъва той, клеветейки клира, отстранявайки ги тъй от храма и Литургията.

  Г-н Дачков, отвратителна е мъртвата ви хватка. Истинско удоволствие е човек би ви ритне в слабините. Радвам се, че Господ ни срещна в интернет-пространството, за да изпълня човешкия си и християнски дълг спрямо ваша прелест.

  И да ви съобщя – ще се върнат българите при извора на духовност – изповедта, храма, литургията, причастието. И пространството пред вашите трибуни ще опустее… Дайте ми адреса си, за да ви изпратя няколко щайги със зимнина, защото следващата зима няма да има и сянка от настоящата ви популярност /имам план с вас/ и какво ще ядете тогава!?

 3. Idiot каза:

  Знам, че на Дачков, въобще не му пука дали това е така или не е така. Нека не забравя, че това са Божи служители. Добри или лоши, Господ ги търпи и което е още по-учудващо, обича ги. Веднъж на изповед, един свещеник, шеговито ми каза „Ние сме ръждиви жици, но тока тече и през нас“. В последният ден, всеки от свещениците ще се изправи пред Праведния съд и ще бъде и свидетел. Преди ден или два в рубриката „Хумор“ прочетох, че ако църквата ни беше съвършена, тя нямаше НИКОЙ, ама никой да приеме. И е така. На мен ми е ясно, че журналистиката не пише за влакове, които пристигат навреме. Е, те това е нейната болест. Не пише правдиво, а думите излизат от сърцето на пишещия. Да му ХХХХХ на сърцето. Знам, че сърцето е кух мускулест орган, чиято основна функция е да снабдява организма със кръв. Защо всичките драскачи, като пуети, писатели и джурналисти смятат основата и склада на всичките си чувства и мисли там, където неврони има много малко? Зная една много известна журналистка от национално средство за масово осведомяване, която в серия от свои репортажи лъга, маза и ХХХ. Аз на журналистика, журналисти и драскачи не вярвам. Не им вярвайте и вие.

 4. templar каза:

  Станало ви е мъчно, че в дните на Христовите страдания навсякъде говорят за народни обичаи, за цените на агнешкото, за ядене, за софри, за урожай и за това как природата се събужда за нов живот… Докривяло ви е от лекомислените шумни тълпи, от хихикането пред храма, от черупките от яйца по земята, от бутилките бира и веселите остроумия към „попа”. Не се ядосвайте. Радвайте се. Това е нашият триумф.

  В България в дните след 9 септември стотици свещеници са разстреляни, избити или хвърлени от скали. Духовници и миряни изчезват безследно. Манастирите стават казарми или краварници. Комунистите и нагаждачите закачат иконите в нужниците, за да покажат че не вярват в Бог. Една запалена свещ е достатъчна за да изпрати в концлагер. Един кръстен знак обрича цяло семейство на изселване. Свещениците са организирани в трудовашки бригади и пратени да чукат камъни по планинските проходи и да пеят песни за новия живот. След работа слушат лекции по дарвинизъм. В мизерията на бригадирското движение специално за „попската бригада” менюто през целия пост е месо. Богослужението се наказва като саботаж…В сила влизат тайните знаци на първите християни…

  Цялата ми статия: http://templar.blog.bg/viewpost.php?id=187712

 5. portos каза:

  Хайде стига глупости, templar ! Стига глупости! Познавам милиционер, който в 1977 г. е кръстил сина си и е останал милиционер до 1993-4… Оп… Мръсотия ли казах! С популярен мит ли се подиграх!? Жал ми е за твоя апологетичен крах, просълзих се и отивам сега да си издухам носа.

 6. gaitan vejdu каза:

  … Написал си:
  „Познавам милиционер, който в 1977 г. е кръстил сина си и е останал милиционер до 1993-4… „,

  но не разбирам,
  защо това ти дава основание,
  да знаеш КАКВА СЕЧ НАД ЦЪРКВАТА е била!

  ?!?!?!?!

  Млъкни, барем бре, ако немаш що да речеш.

  МЛЪКНИ,
  щото така да ме дразните сите пост-соц отрепки с вашия удивителен ниветет,
  че …
  …, направо ме озверявате с вопиющата си простотия и невежество по събитият у нас по 30-40- 50 -те години на 20 век.
  Честно!

  +++++++++++

  Човече,
  свещениците през 40 -те у нас СА ГИ ДРАЛИ ЖИВИ.
  И тази вечер не съм поркан, че да ме упрекнат във фриволна премеоционалност, или както ти обичаш да упрекваш във прекален Драматизъм и преекспонация ….

  +++++++++++++

  Еееех …

  Но нали теб приемуществено си те влече социалистическата визия за събитията,
  точно нея си държиш.

  Мир теб.
  Не си простоват, но си акана гьонсурат, незаслужаващ вниманието ми.

  Дишай, чадо заблудено,
  ега се смили небето над теб,
  а инад мен, че те поядох така зловещо днес …