Вероучение и наказание – IIМоже да харесате още...

1 Отговор

  1. toshev2006 каза:

    Спомням си ,как в миналото се страхувахме от онези учители, които „раздаваха шамари“.Погледнеш ги и ти спира сърдечния тон. Имаше страх от наказания, и въпреки че тогава съм бил невярващ, съм се страхувал от наказание. Никой нищо не може да му стори на учителя. Той е прав.Ти си подчинен. Ще слушаш и изпълняваш.
    Премъдрият Соломон ясно е подчертал, че НАКАЗАНИЕТО усмирява буйните глави. Днес не само на учители, те и на полицаи посягат, счупят на някого носа, и за 300лв го пуснали под гаранция.Голямо наказание, няма що. Там където липсва съзнание, а и е трудно да възпиташ такова, /при тия окаменели от греха сърца/, се иска здрав закон и наказуемост. Вярно е, че суровото наказание озлобява, но страхът от още по-голямо наказание при повторна простъпка, ще въздържа.
    За съвременните извратени младежи се иска не демокрация ,а дисциплина. Демокрация е възможна при високо самосъзнание, а не при греховно инстинктивно живуркане-„Да прецакаш другия.“
    Някой ще каже-това да не е казарма? Не е, но както е тръгнало, по-добро няма да стане, колкото и да сме оптимистични. Нямаме покаянието на ниневийците, след толкова страдания, които изтърпя този народ.