На сайта на Българската православна църква достъпът до учебниците по религия остава свободен



Уважаеми читатели, на страниците на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-БП остава свободен достъпът до учебниците по „Религия-Християнство-Православие“.

Учебниците за 1-5 клас бяха изготвени и отпечатани през 2020 г. с благословението на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. През тази година успешно бяха реализирани и тези за 6 и 7 клас.

Създаването и предстоящото използване на синодалните учебници по „Религия – Християнство-Православие“ за 1-ви и 7-ми клас подпомага активното развитие на вероучителното и религиозното образование в България.

Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища.

Те са достъпни за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Св. Синод ТУК.

Пожелаваме на всички учители и ученици една успешна нова учебна година, изпълнена с вяра в Бога и обич към България.

Забележка: Директори на училища и учители по „Религия-Християнство-Православие“, както и преподаватели по „Вероучение“ могат да правят заявки в съответните митрополии за безплатно набавяне на учебници според броя на своите ученици.

За допълнителна информация и съдействие:

Културно-просветен отдел при Св. Синод

е-мейл: skpotdel@bg-patriarshia.bg

сл. тел.: 02/987 56 11, в. 217

 

Източник: Официялен сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...