Откровения за вероучението в училищатаМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. beatus каза:

  Мале, мале!Да пази Бог, хора със съветски имена и мислене да дават оценки и съвети за неща, които колкото и да се напъват да разберат де факто не им се отдава.Не знам за вас, ама аз лично смятам за обидно да ми дават като модел за подражание такива деградирали общества като английското и френското. Освен това на господин философа ще кажа кратко че аз лично не искам да живея в един свят, който Нитцше толкова образно и подробно е описал в творбите си. И точно заради това трябва да направим всичко възможно да създадем на децата и техните родители един истински, но за съжаление в съвремието ни по-скоро алтернативен свят, чрез истинските неща, които произлизат от искренната вяра в Бога.

 2. VAN каза:

  И аз ще започна с:“Пази, Боже!“
  Жалко, че мнението на един философ спрямо богословите и респективно вярата(без значение, каква е тя-ислям, будизъм, юдаизъм и т.н.) е меко казано негативно.Аз лично приемам тази статия просто като една схоластика(безплодно умуване, откъснато от живота;гимнастика за мозъка).
  Апропо! Знае ли, господин Стефанов, каква точно е професионалната квалификация на дипломиралият се бакалавър или магистър от специалността Теология?
  Нека сам провери и тогава да прави коментари.
  И още един съвет за него.Ако желае да бъде разбиран от по-широк кръг хора, нека използва по-малко терминология.Статията му просто прелива от нея, което ме навежда отново на мисълта, че тя наистина е само една схоластика.:-)