Училищното богословие – в чакалнята до безкрайМоже да харесате още...

16 Отговори

 1. victory каза:

  Добре написано, само да допълня .Някой Богослови не вярват на празни обещания и работят по въпроса.А именно пригаждат си помещения към даден храм и преподават Богословие .За тях важи максимата“Който иска намира начин,който не си търси извинение“.Изброените институций по горе да си направят изводите сами.

 2. Дон Кихот каза:

  По-добре е такива като тебе да не преподават, защото не знаят елементарната граматика и не правят разлика между ед. ч. и мн. ч. („някой богослови“, „Изброените институций“). Пауза се слега СЛЕД точка, а не пред нея и т.н.

  Владиците действат неадекватно, без да осъзнават, че нямаме Търновска конституция и Православието не е държавна религия. Техният принцип „всичко или нищо“ обрича диалога на пълно безплодие.

 3. papas1983 каза:

  Uddiven sam ot znaniata na mnogo bogoslovi!Na vremeto edin prepodavatel v seminariata ni kaza ,che edva li ne e nai-velikiat bogoslov!Toi kazaq che sajiviava s Licata va Sv.Troica!Ne moja da ni obiasni zaschto Xristos pri molitvata si v Getsimanskata gradina kazva ako moje neka me otmine taia chaschai mnogo drugi! Predi izvesno vreme bogoslovka s Mnogo dobra diploma me popita kakvo e prejdeosveschtena Liturgia!ima i mnogo drugi biseri ot koito mogat da se napischat tomove!jalkoto e obache,che ako takiva kato goreopomenatite schte prepodavat“Religia“ to po-xubavo predmeta xich da ne se vavejda!

 4. gergana каза:

  Текста е прекрасен и тъжен, за съжаление Дон Кихот е прав, владиците ни живеят сякаш държавниците ни са готови на всяка цена да се погрижат вместо тях. Всъщност: Държавниците ни гледат на всяка цена да ни направят неграмотни, лесноуправляеми, а владиците ни са готови на всяка цена да с изядат яденето и/или са в дълбока заблуда за състоянието на нещата, радвайки се на момчетата, които ги обграждат, които са с диагноза „православен“

 5. victory каза:

  Заради хора като Вас голяма част от миряните не са в Църквата.Хванали сте се за запетайките .А къде оставихте основната идея.Разбира се това за Вас е незначителна подробност.Успех от мене.

 6. chicago каза:

  bravo Daria,pravo v tselta.a toia s zapetaikite da hodi da si liaga.

 7. victory каза:

  Един ден всеки ще си легне и няма да стане.За съжаление Богослови като Вас ,едва тогава ще разберат Истината.Надявам се разбирате какво искам да кажа.Успех .

 8. izvor каза:

  Запетайките са си запетайки, а точките – точки и всеки, който не си вземе поука за такива елементарни неща, става за смях.

 9. victory каза:

  Не се чуствам засрамен.След като нямате доводи за да опонирате,препитателните знаци са алтрнативата.Успех.

 10. izvor каза:

  Че защо да си засрамен?! То правописът е въпрос на уважение към езика, към хората, към които се обръщаш и едва накрая – на самоуважение.

 11. victory каза:

  „Написано от Дон Кихот на 2007-12-12 08:35:20
  Някои майки имат грях, че са родили бъдещи владици, вместо да абортират.Автора е Архм.доц.д-р Павел Стефанов.Порадвай се на този шедювър.Нали искаш да му бъдеш адвокат.Успех.

 12. izvor каза:

  Влез в някое училище и напиши на дъската „шедювър“, че да ти се смеят и третокласниците, пък после им говори за Бога. Всичкото, което ще разкажат вкъщи и което ще запомнят със сигурност е, че някакъв си дето е по-зле и от тях в правописа тръгнал да ги учи…

 13. victory каза:

  Явно си възпитаник на Доцента.Приготви се да излижеш и простотиите които говори.Явно това е като хоби за Вас.

 14. Al Rashid каза:

  Има един много важен момент в цялата история с преподаване на религия в училищата:
  1 – нямаме никакви кадри които да преподават, нивото на преподавателите и студентите в Богословския факултет е толова ниско че не могат да преподават и в детска ясла – те не могат и копютър да включат, да не говорим за интернет… Да не говорим за това колко от тях са и православни.
  2 – никаква религия по училищата!!! Държавата е отделна от Църквата /слава Богу/ и учебните заведения трябва да останат светски, който иска децата му да станат религиозно задръстени и с МНООООГО ниско културно ниво да ги пусне в семинария.

 15. izvor каза:

  viktory-e, Просто съм завършил 3-ти клас и знам как се пиши „шедьовър“ и „компютър“ (Al Rashid 😉 Все пак и ти понаучи, че интервал преди точка не се слага. Остава да почнеш да поставяш такъв след точката 😉 Това обаче се учи в 5-ти клас (по „Информационни технологии“). Иначе – нищо лично!

 16. Al Rashid каза:

  Основното и средното си образование съм завършил в чужбина, а български език и граматика учих само в София когато влезнах в Художествената академия, така че имам оправадние, пък и в горния текст е без грешки…