Моята християнска платформаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Добре, но прилича на дискусия само с един участник или избори само с една партия. Щом се пуска реклама на този кандидат-депутат, трябва да се сложат и на другите кандидати. Но това сайт за политика ли е или за православие? Или ще кажете, че няма разлика?

 2. p_stefanos каза:

  Гледай сега, какви ги е написал Рицарят на печалния образ.
  Това е християнската платформа на един политик. Нито е лошо, нито е неправилно един политик да гради своята дейност върху християнска платформа. Христовото учение е по-добра платформа за един политик отколкото атеизма или надконфесионалната индеферентност. Този принцип става още по-недвусмислен, когато се прочете ето тази платформата на Л. Тошев. В нея всичко е актуално, принципно и християнско. Християнството нали не е някакво отвлечено теоретично учение, а духовно ръководство за ежедневен спасителен живот. Чрез християнството всеки наш съвременник може да си изгради ценностна система чрез която ще изживее един живот изпълнен с радост и смисъл. А това общо взето е (или поне би трябвало да е) целта и на политиката.
  Адмирирам Л. Тошев за това, че сред потока от високопарни, но общи приказки излиза с една конкретна православна християнска платформа. По много от позициите, застъпени от нея дори Св. Синод още не се е произнесъл. Така, че текстът на тази платформа може да послужи за „сламка“ на една бъдеща официална позиция на БПЦ по актуалните проблеми на съвременното общество.
  Кога ли ще започнем, когато избираме политици да гледаме и това, дали градят своята дейност върху християнски принципи?

 3. Дон Кихот каза:

  Не съм против христиандемокрацията, въпреки че в България тя беше превърната в мръсна дума от известни на всички политици. Това, върху което настоявам е да има равнопоставеност – сайтът да не става трибуна само на един политик, ако ще и светец да е. Но пък ако стане рупор на всички кандидат депутати, които се изкарват „християни“ или „вярващи“, сайтът ще стане безсмислен.