Слово за гневаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. bregobegach каза:

  Разкошна статия! Благодаря на pravoslavie.bg
  Все се чудя обаче, защо в България сякаш ни липсват достатъчно богословски мислители, които да поднасят нещата по този простичък и разбираем начин – сега и в исторически план. Поправете ме ако греша.

 2. kipria каза:

  А какво да кажем за хората, които системно и умишлено ни провокират да изпитваме гняв. А когато постигнат целта си, на лицето им се появява странна усмивка. Виждала съм такава усмивка на лицето на най-близкия ми човек. На бащата на детето ми. Винаги казваше- когато се разплачеш, на мен ми олеква. В пристъп на гняв, след поредното унижение, подадох молба за развод – незнаех, че съм бременна за втори път.Той не ме спря и аз абортирах.Сега той е женен, но няма деца,аз пък нямам друго семейство.Тогава не бях кръстена.После завърших богословие и това беше началото на новият ми живот. Жалко, че тогава нямах духовен наставник,все още търсех пътя към Бога -бях само на 19.

 3. Kerigma каза:

  на Божидар Питев за добрия избор и за чудесния превод . . .

 4. stoyan каза:

  Слава на Бог за всичко! (Св. Йоан Златоуст)

 5. Ангел Ангелски каза:

  Статията си я бива! Трудно обаче мога да приема квалификации като „грешник“. Това „грешник“ какво се явява?! Нали уж всички хора са подобия на Бога и като такива няма как да са грешници! Не бива в такъв хубав ДУХОВЕН сайт ДУХОВНИ ХОРА да „утвърждават“ мисълта „Аз съм грешник“. Тя насочва хората надолу и навън. Целта е нагоре, или по-точно навътре. И когато постигнем с душите си ИСТИНАТА ВЪТРЕ В НАС ще я виждаме и навсякъде около нас, ще станем това, което се казва в Йоан 10:34: „Богове сте“, каквито сме и точно в този момент, стига да го осъзнаваме…Колкото до гнева – той ще се изпари като утринна мъгла – от само себе си…