Eгипет между миналото и бъдещето: Пътуване до СинайМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Малко информация за фермана на Мохаамед: следното ми разказаха братята на монастира: При едно от пътуванията на Мохамед( а той е бил търговец) през пустинята, той почти е на умиране когато го намират братя от манастира и го спасяват. По-късно, когато е на власт, той дава благодарствено писмо на монастира, което е подписано с отпечатък на ръката му намазана с мастило(нали казва, че не можел да пише и чете). Писмото съдържа благодарности към монасите и проклятия към онези , които биха разрушили монастира. Във времето след Мохамед има халифи,които са искали да унищожат християнството и един такъв, вече не му помня името, па не ми и трябва, идва с войски пред монастира за да го разруши, тогава игуменът показва писмото и монастирът е запазен, обаче писмото е конфискувано и от него са изготвени няколко копия, едно от тях се намира в музея на монастира. Казаха ми , че оригиналът се пазел от османските султани като реликва в Истамбулския дворец, нали там се е отпечатала ръката на Мохамед. Колко е вярно това не знам, но монастирът до сега съществува, като роза сред мусулманските тръни.

 2. victory каза:

  Предлагам ти да прочетеш отново БИБЛИЯТА.Ако не друго ще ти стане ясно едно.Хората по Света се делят на вярващи,независимо от исповядваната религия,особенно когато говорим за Будизъм,Християнство.Мюсюлманство.И съответно не вярващи.Не приемам изявления от рода“мусулманските тръни“Това е конфронтация Отец,Не знам в коя религия се прокламира конфронтация между религиите.Може да просветиш на нас непросветените.Успех.

 3. ieromonah Ioan каза:

  Заблудени братко или сестро, защо първо не започнем с това да си напишете името и да кажете кой сте? А после да ви се обясни, че нашия Бог други богове не търпи и ако не сте съгласен прочетете 6-та песен на акатиста на Пресвета Богородица. А що касае вярата не забравйте, че „и бесовете вярват и треперят“ и за вярването им обаче не ги наричаме ангели.

 4. andrey каза:

  е вероятно легенда, може би измислена специално от монасите, за да защитят манастира. Като търговец Мохамед е пътувал до Сирия, но не и до Египет, та да минава през синайската пустиня. Като завоевател той не излиза приживе извън пределите на Арабия. Писмата и заповедите си той е подпечатвал с пръстена си, както са правели хората по онова време, а не с длан.

 5. papas1983 каза:

  Darja da otbeleja,che Sinaiska arxiepiskopia e avtonomna carkva kam Ierusalimska patriarschia,a ne avtokefalna!!!

 6. victory каза:

  Непросветени Братко,по добре се заеми с четене,все нещо ще научиш,отколкото да пишеш небивалици.Никога не съм отричал ИСУС ХРИСТОС и нямам ни най малкото намерение да го правя.Но ти не можеш прие другите негови имена ,а именно БУДА и АЛЛАХ.Не можеш прие че ние всички сме братя,независимо към коя религия принадлежим,молим се на единния БОГ.Успех.

 7. Vasco каза:

  Хубаво е, че и неправославни влизат в сайта да научат нещо хубаво. Лошото е, че се мъчат да прокарват и тук своите идиотски окултистки схващания. Личи си, че в главата им е пълен буламач.