Покана за поклоннически пътувания до Светите земи отправя Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“



Едно от най-мечтаните преживявания за всеки християнин е да почувства неописуемото вълнение да вървиш по стъпките на Самия Господ и Неговите апостоли из Светите земи.

Този есенно-зимен сезон Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“ към Софийската света митрополия предлага тази възможност.

Първото пътуване до Светите земи и Йордания е планирано за периода от 3 до 10 ноември 2019 г. Духовник на поклонническата група ще бъде Мелнишкият епископ Герасим, а водач и лектор ще бъде доц. д-р Екатерина Дамянова, преподавател по библейска история и археология в Богословския факултет на СУ.

Акценти в програмата на пътуването са: нощна света Литургия на Гроба Господен; среща на поклонниците с Йерусалимския патриарх Теофил III; посещение на: Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно), Кана Галилейска (където според евангелското Писание е извършено първото Христово чудо); Капернаум и Табха (където е извършено чудото с хляба и рибите), Тиберия (перлата на Галилейското езеро), Бетания (Каср ал Яхуд) – мястото на кръщението на Спасителя в река Йордан; поклонение в църквата“Свети Георги“в Мадаба, посещение на: град Петра и Йерихон (най-древния град в света), Витлеем (поклонение в църквата „Рождество Христово“ и древните манастири), манастирите „Св. Герасим Йорданскиˮ и „Св. Теодосий Великиˮ.

Пътуването включва седем нощувки и е на цена 2098 лв.

Второто пътуване до Светите земи е предвидено за навечерието на Рождество Христово, в периода от 1 до 6 декември 2019 г. Духовник на поклонническата група (който ще е и водач и лектор) ще бъде ставроф. ик. Николай от столичния храм „Св. Петка“.

В програмата и този път е предвидено молитвено участие на поклонниците в нощна св. Литургия на Божи гроб и среща с Йерусалимския патриарх Теофил III. Програмата включва посещение на: Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания), Витлеем, Лод (църквата с гроба на св. Георги), Йерихон, Каср ал Яхуд (мястото на Кръщението Христово), манастирите „Св. Георги Хозевитˮ и „Св. Герасим Йорданскиˮ, Тиберия, Капернаум и Табха, Кана Галилейска, Тел Авив и Яфо, както и манастирите „Св. Сава Освещениˮ и „Св. Теодосий Великиˮ.

Пътуването включва пет нощувки и е на цена 1538 лв.

За повече информация и записвания: тел. 0700 18 244; 0878 958 468, или на www.poklonnik.bg.

 

Гетсиманската градина

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...