Ватикана не смята да признава Косовоtoday.bg

Председателят на Папския съвет за подпомагане на християнското единение кардинал Валтер Каспер заяви, че Ватикана не смята да признава независимостта на Косово. "Досега Светият престол не е признал Косово като независима държава и не смята да го направи в близко бъдеще", заяви Каспер.

Според него във Ватикана разбират "тревогата, която изрази Русия и Руската православна църква за косовския проблем, и признават, че Косово е "люлката на Сръбската православна църква".

Същевременно Светия престол по думите на неговия представител смята, че "всички етнически малцинства имат право на социална, религиозна и културна самобитност, включително и косовските албанци, и сръбското малцинство, които сега живеят на територията на Косово".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...