Лутерански пастор става православенМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Аз одобрявам преминаването към Православие особено ако се прави от чисто сърце, но съм изненадан от текста на о. Джон. Мисурийският Синод е толкова консервативна организация, че привлича много традиционно мислещи протестанти.
  .
  Ще призная, че имам лични контакти с тях. Те издават сп. „Конкордия“ с добри богословски статии, вкл. и на тема патрология. Преди 10 години им писах писмо, с което ги помолих да ми изпратят излишни стари броеве. Дълго време не получих отговор, но един ден получих голям кашон. Когато го отговорих, що да видя – всички течения на списанието от 1920 г. досега. Имаше и едно писмо. Когато получили моето искане един следобед, се чудели откъде да вземат тези стари броеве. Сутринта дошли пак на работа и на вратата се позвънило. Влязъл един стар техен пастор в оставка, който казал, че той и неговият баща (също пастор) получавали това списание в продължение на десетилетия. През нощта имал сън, в който Бог му казал да донесе в офиса всички книжки и той наистина ги донесъл с една кола. Писмото завършваше с молба на Мисурийския Синод да се моля за тях. Сам се убедих, че молитвата има голяма сила.

  ––-

  http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgiev

 2. Idiot каза:

  Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.(Мат.5:6).

 3. Анна каза:

  Мисурийски Синод…. та тия хора бидейки лутерани са в изкривяване на учените на Иисус Христос, за което Той проля кръвта Си. Нима смятате, че Бог може да е бил явилият се насън, за да спомогне разпространяването на литература, изкривяваща учението Му? някога мислили ли сте над това? Ако не, замислете се. Също така и над това кой обича да се прави на Бог и да заема мястото Му, макар и паднал от небето заради това?

 4. о. Павел каза:

  [quote name=“Анна“]Мисурийски Синод…. та тия хора бидейки лутерани са в изкривяване на учените на Иисус Христос, за което Той проля кръвта Си. Нима смятате, че Бог може да е бил явилият се насън, за да спомогне разпространяването на литература, изкривяваща учението Му? някога мислили ли сте над това? Ако не, замислете се. Също така и над това кой обича да се прави на Бог и да заема мястото Му, макар и паднал от небето заради това?[/quote]

  Христос неслучайно е рекъл, че има овце, които не са от тази кошара. Бог се явява на когото си иска и не може да бъде ограничен абсолютно от нищо. Той е създал от убиеца Саул най-великия апостол Павел и много народи човекоядци е превърнал в ревностни християни. Лутераните може да имат догматически грешки, но са по-вярващи и по-предани на църквата си от нас.