МПЦ: Право на отговорМоже да харесате още...

1 Отговор

 1. Jessie каза:

  „…бил изгонен от гробищата, които са имот на църквата Света Неделя в Битоля. За навлизане във владението на чужд имот хора, хванати на местопрестъплението, биват арестувани…“
  Не спирам да се чудя на чувството за хумор на братята македонци. Особено на институционално ниво! Как може гробищата да са частен имот и в него да не се допуска тоя или оня?! Значи, ако предам богу дух някъде край Битоля и МПЦ реши, че вледенената ми мутра не й харесва достатъчно, ще трябва да ме заровят под калдръма на някоя улица, щото гробището било частно?! Значи, ако (да допуснем за момент) съм будист, мюсюлманин или кришнар – няма да имам право да бъда заровена в това „частно“ гробище? За Бога, не беше ли християнството, което говори, че пред Бога всички сме равни…особено когато се връщаме в пръстта?! Не може ли тогава за упокой на душите ни да отслужва свещеник, който приживе сами сме избрали?!
  „Това представлява още една груба лъжа и дезинформация от серията лъжи и полуистини“
  вероятно от серията лъжи и полуистини, които спомагат да бъдат осъдени и с възбрана за влизане във ФЮРОМ две български момичета, които преди няколко месеца имаха глупостта да се оплачат пред македонски милиционери, че са видели кой и как ги ограбва…след което бяха осъдени за „обида на македонски гражданин“ и екстрадирани като престъпници, а самите грабители поздравени от скопските милиционери?!
  Е, значи можем да заключим, че освен с чужденците, във ФЮРОМ се държат дискриминиращо и със собствените си граждани