Предложете заглавие!Как ли ще се казва филмът, посветен на живота и делото на Мехмет Али Агджа? „Не правете като тях…” ? – едва ли. Повече от двадесет години се тревожим дали надписът „убийци на папи” – както се беше изразил патетично един журналист преди време – е избледнял или е задраскан върху етикета „българин”. Защо се тревожите?! – би могъл да се учуди някой с днешна дата, щом даже за участие в един неуспешен опит холивудските компании са готови да платят 8 милиона долара. Това е кариера!

Със заглавие: Предложили са 8 милиона долара на Али Агджа за снимки във филм за неговото покушение на папата, Интерфакс публикува днес следната информация:

"Освободеният неотдавна от затвора турчин Мехмет Али Агджа, който през 1981 год. извърши покушение над Римския папа Йоан Павел ІІ, е сключил с холивудска компания договор на стойност 8 милиона долара.

По думите на неговия приятел и телохранител, Гейдар Менги, съгласно договора А.Агджа, който вече е получил в аванс 500 хиляди долара, се задължава да разкаже на тази компания за мотивите на покушението срещу главата на Ватикана. „Договорът предполага, че Агджа трябва да даде изчерпателно интервю за това, което го е накарало да стреля, а също и за самото покушение. Освен това самият той ще се снима във филма.” – е заявил Менги.

На А.Агджа е забранено да говори за другите детайли от филма, „Животът на Агджа е в опасност, без съмнение: той знае прекалено много. Да бъде убит е единственият начин да бъде заставен да пази мълчание” – е добавил телохранителят на терориста.

Филмът ще се снима в Мексико. За там ще излети самият Агджа, чиято история е в основата на сюжета."

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...