Архиепископ Йоан Вранишковски отново ще лежи в затвораМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. fotios каза:

  Докато тези самозвани митрополити не започнат да се съвещават в София или в Цариград, не може да бъдат признавани за митрополити от Охридската Архиепископия. Ще ги смятаме за най-долни сръбски агенти, които не са църковници, а полковници. Охридската Архиепископия от времето на имп. Василий ІІ Българоубиец е Българската Църква в рамките на Вселенската Патрирашия. Тя е такава с официална грамота, издадена от същия император като жест към българския народ. Който в резултат на войните е загубил политическа независимост, но му се предоставя възможността да има свой архиепископ, със седалище бившата столица на България – Охрид. Срв. Извори за българската история, където текстът е издаден на гръцки и на български език. Също така може да се открие и в гръцките изследвания за личността на въпросния император.

 2. fotios каза:

  Ако т. нар. иска да си измие лицето, посръбченият ЙОВАН нека си върне името на дядо си Иван!

 3. scrupus каза:

  Най-сетне да се намери един достоен и грамотен човек като автора на горния коментар, който да каже ИСТИНАТА за това какво всъщност става в Македония.Не знам как редакторите на този сайт не са го „редактирали“ предвид явната им пристрастност към сърбите и сезифофския им напън с преднамерено подбрани материали да манипулират „незнаещите“ и в защита на сръбските интереси в Македония.

 4. proben каза:

  абе човече Божи, вместо да се мъчиш непрестанно да обясняваш колко са криви другите, наблегни малко на самообразованието. „сизифовски“ се пише, а не „сезифофски“ – ако ще ползваш клишенца и чуждици, барем провери първом как се пишат, че се излагаш.

 5. fotios каза:

  Momcheto s pseudonim scrupus vsashtnost e ot Zapadna Bulgaria, t. e. dneshnata Skopska Republika i zatova go pishe „sezifofski“. Vapros na pravopis i mesten balgarski govor. Vaznoto e, che ne e zabravil kostite na otcite si i zatova e blagosloven v Xrista. A avtorite na saita redovno puskat prosrabski materiali, nezachitashti Carkovnata istina i Bulgarskite nacionalni interesi, za koeto seriozno trijabva da pomislijat. Dokato si pishat Skopskata Republika shte stane i iuridicheski Zapadna Bulgaria, a ot Srbja shte ostane Belgradski okrag. Istoriata e neobratima, a grehovete, izvarsheni ot toija narod predi edin vek se plashtat i do dnes.