Афганските ислямисти вече използват и деца като терористи-самоубийци


Източник: Интерфакс

Талибаните в Аганистан са започнали да привличат деца за извършване на терористични актове, пише британският вестник Guardian, цитиран от Интерфакс.

Изданието помества съобщение на командването на НАТО в Афганистан за задържането на шестгодишно афганистанско дете, което местните искали да използват за терорист-самоубиец.
Детето било опасано с експлозиви. Предполага се, че то е щяло да бъде хвърлено срещу афганистанската армия или полиция. Момчето е било задържано от военни на НАТО, които са успели да обезвредят експлозивите. От командването на НАТО отбелязват, че преди талибаните не са прибягвали към подобни методи, пише Guardian.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...