Бенедикт ХVІ: Отстоявайте християнските си корени


Източник: news.bg

Официалната българска делегация, водена от председателя на парламента Георги Пирински, бе приета във Ватикана от папа Бенедикт XVI.
В изказването си папата акцентира върху християнските корени на България, които страната ни трябва да отстоява в Европа.

Папа Бенедикт XVI изрази своето уважение и близост с българския народ.
Според него с присъствието на официалната делегация в Рим и Ватикана, България засвидетелства, че държи на християнските си корени.
По думите му с този жест страната ни потвърждава европейските си традиции, дълбоко свързани с християнските ценности.
Според него те засилват българската култура и национална идентичност, както духовното наследство на славянските братя е допринесло България с пълно право да се впише в културните традиции на Европа.
След тъжните и трудни години на комунистическо управление днес България върви по пътя на пълната интеграция на другите европейски нации, каза още Светият Отец, цитиран от БНР.
Бенедикт XVI изрази пожелание България да защитава християнските ценности не само в страната, но и в рамките на ЕС, в който вече е пълноправен член.
Той потвърди, че е съпричастен с тревогите на българския народ и се моли за него.
Темата за българските медицински сестри в Либия беше засегната по време на разговорите на Георги Пирински с държавния секретар на Ватикана кардинал Тарчизио Бертоне.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...