В Берлин отбелязаха 24 май с празничен концерт в катедралата „Св. Хедвиг”


Източник :  Агенция Фокус

На 24 май вечерта в катедралата „Св. Хедвиг” в центъра на Берлин се състоя концерт на софийския хор „Свети Иван Рилски”, съобщиха от посолството на България в Берлин. Събитието бе своеобразна кулминация на честванията на Деня на българската просвета и култураи на славянската писменост в германската столица. В продължение на около два часа публиката имаше възможност да се наслади на виртуозните вокални изпълнения на българския хор.

На концерта присъстваха Гернот Ерлер, държавен министър във Федералното министерство на външните работи и представители на други германски институции, стотици наши сънародници от българската общност в Берлин, представители на Българската православна църква в германската столица и много приятели на нашата страна в Германия. Приветствено слово към публиката произнесе д-р Меглена Плугчиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия.
По-рано през деня в Българския културен институт се състоя празничен концерт, на който възпитаниците на българското училище в Берлин впечатлиха със своите певчески и рецитаторски умения стеклите се на събитието многобройни представители на българската общност.
Също на 24 май в Арт-центъра в Берлин посланик Плугчиева взе участие в официалното откриване на изложбата “Модерният път на коприната”, в която със своите творби участва българската художничка Клио Карадим. В церемонията участваха още посланиците на Казахстан, Турция, Азербайджан, Туркменистан, Киргизстан и Узбекистан. Изложбата е под почетния патронаж на федералния министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.
Кирило-методиевите празници в Германия продължават на 26 Май в град Елванген с традиционното отбелязване за 37-и път на Деня на Свети Методий.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...