В Китай разговорите за Иисус се наказват с трудов лагерМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Безбожната китайска пасмина вече не може да се спре. Когато даже Библиите се печатат вече в Китай и за жълти стотинки така наречените „западни“ хора се продават на жълтите маймуни. Американците можаха да смачкат Африка със СПИН, обаче с азиатците май няма да се справят. И всичко това, защото се водим по фалшиви понятия, като толерантност, а на всички е ясно, че нашият Бог други богове не търпи.

 2. andrey каза:

  Леле, каква християнска доброта и любов: „Жълтите маймуни“!… Голяма работа си, отец. Ако такива са ни йеромонасите, какви ли ще са ни миряните…

 3. gaitan vejdu каза:

  Не мога (НЕ ИСКАМ!) да се доверя на новината.
  Просто не ми се ще да допусна, че 4 000 годишна империя може да допусне подобни неизказани низости. 🙁

  Но това винаги е така, хората не вярват, докато не ги удари право по главите.

  Нямам разумен коментар, просто това, като го прочетох снощи, ме срази.

 4. ieromonah Ioan каза:

  Съжалявам Андерй, че не ме познавате. Изводът, който правите от мене за всички иеромонаси на църквата е просто печален. Да наречеш някого жълта маймуна изобщо не означава, че не го обичаш. Вие явно не сте имали възможност да общувате с тези хора и мислите, че е възможно тяхното култивиране, но разберете, че нашите понятия любов и доброта ги няма в тяхната ценностна система. И дори думите да съществуват, те влагат съвършенно друг смисъл в тях. Аз започнах своя коментар с думата безбожни и за да Ви стане по-леко, а може и да ми простите, отнесете жълти маймуни към тази първата дума. Христианската любов е бисер!

 5. prezvytera каза:

  Отец, ето ви една такава жълта маймуна: отец Илия Уен: http://www.orthodox.cn/ofasc/index_en.html
  Не знам дали е вярно това, което твърдите за тези хора. Знам само, че има цял сонм китайски светци.

 6. justus каза:

  Т.нар.Превъзпитателни трудови лагери първоначално са създадени от печално известния комунистически лидер Мао Дзедун с цел разправа с политически противници. Системата която се нарича „превъзпитаване чрез труд” -„laojiao“, сега позволява на полицията да изпраща ЗАПОДОЗРЕНИ лица за извършване на дребни престъпления като кражби или други нарушения, в затвор за срок до 4 години. В случая лицата са само заподозрени, а не осъдени; по всеки 1 донос на всяко лице всеки може да бъде изпратен от полицията в трудов лагер. Съдебно разглеждане се предвижда едва след като се излежи срока в този лагер. Заради олимпийските игри в Пекин, Китай обмислял реформа на лагерите–щели да ги пренаименоват на „корекционни центрове” и срока на задържане да е до 18 месеца. Дотук – нищо, освен че са задържали в такъв трудов лагер, авторката на петиция срещу точно тези лагери. Който иска ще му пратя линк за повече на ENG.
  Всъщност системата не е новаторска, а е директно взета като модел от СССРр т.нар. от Ал.Солженицин „Архипелаг Гулаг”. Освен затварянето, респ. възпиране физически или унищожаването при нечовешки условия, на всякакви политически противници и неудобни хора, системата има и много важна икономическа функция. Тя генерира огромен приход, който се базира на практически робски труд. Донякъде аналог в България са „лагерите на смъртта“, но там предимно са търсели унищожаването на хората, а не икономическа полза.

 7. gaitan vejdu каза:

  Благодаря, че ме забелязахте и отделихте време, да ме светнете. Имам се за отворко, но това за трудовите лагери (връзката им с Китай) не го знаех.

  Благодаря ви!