В Москва бе убит православен свещеник, служил в Българското подвориеМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Ioan Jelkov каза:

  Бог да прости греховете на този апостол на вярата!
  Душата ми страда, когато чета тези редове, но силно вярвам, че отец Даниил е в небесните селения, заедно с апостолите и праведниците.
  Препоръчвам на всички да гледа и слушат в Youtube неговите беседи, апологетични дискусии с мохамедани, проповеди. Господ си прибра още един светия от тоя грешен свят.
  Бог да го прости!

 2. Лъчо каза:

  „Пътят на мохамеданското учение от Изток към Запад бе съпроводен единствено с войни, кланета, грабежи и заробване, доказвайки, че не е дело на един добър бог, а напротив – на дявола“. – СВЕТИ ГРИГОРИЙ ПАЛАМА

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Бог да прости о. Даниил! Неговата смърт е мъченическа.. В моята неиздадена история на Руската църква е включен списък на убитите за православието през последните 20 години. Този списък стана прекалено дълъг.

  След толкова остри изказвания за исляма и получени заплахи о. Даниил е трябвало да вземе мерки за защитата си, а не да се доверява на непознат човек, който иска среща с него в полунощ.

 4. Радослав Димитров каза:

  Бог да го прости. Загубихме един истински проповедник! 🙁

 5. Ianitca Toneva каза:

  Aз обаче немога да разбера едно нещо. Как така толкова години Европа не разбра и не прочете за истинското лице на исляма.? А вместо това разни ислямисти като Кадафи ще се обяваяват против кръстовете в италиянските училища, за да не дразнели друговерците. Значи, откажете се от вашета вяра и ни дайте път да правим в Европа каквото си поискаме, насила или не.
  Вие ако отидете като християни в ислямска страна дали така ще гледат да не ви дразнят с техните религиозни символи? Не, няма да живеете нормален живот и това ще е най-малкото. Защо никой не иска международно споразумение? Ако те не ни приемат в техните държави, тогава вън от Европа. А вместо това турци и араби си живеят спокойно и си развиват бизнес и общностите им процъфтяват. Само да станат мнозинство някъде и почват да тормозят другите.

 6. Ianitca Toneva каза:

  Малко трябва да се информираш за да разбераеш, че такива отмъщения за исляма се подготвят в джамиите и бившите мохамедани го знаят това и някой и затова са се отказали от тази вяра. Ама, не тука дай да изнудваме или ще си мълчите или ви стреляме.
  Жалко, че такива проповедници си отиват толкова рано, можеха още души да се спасят покрай тях.

 7. Стефан Стефанов каза:

  Убийства и нападения на священников в России в 1990-2009 гг. Справка
  http://www.rian.ru/society/20091120/158926977.html
  В Сърбия 600 хиляди изпращат Патриарха. В Русия убиват свещеници. А у нас как всичко си тече спокойно, требите си вървят… На първо място сме в света по палене на свещи на глава от населението!
  О. Даниил писал в своем блоге 9 октября этого года: „Уже не боюсь. Отбоялся я уже лет пять назад. А сейчас просто привык жить под постоянной угрозой“.
  Патриарх Кирилл выразил соболезнования в связи с гибелью священника Даниила Сысоева и призвал воздержаться от поспешных обвинений в его убийстве в чей-либо адрес. Предстоятель Русской церкви призвал „горячо молиться“ об упокоении отца Даниила. „Мы призваны Господом к тому, чтобы хранить мир между собой, мир в Церкви и в обществе, хранить и беречь друг друга, дабы никакие злодеяния не смогли посеять в наших сердцах злобы и беззакония“.