Главата на Грузинската православна църква се обяви за конституционна монархияМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Teodor каза:

  Дай, Боже и нам подобно дързновение!
  Имаме си помазан в Господа Цар Български и макар вече да губя надежда, дано поне за грузинците се случи!
  Все пак „главата“ на една държава е по-удачно да не „се сменя“ на мандати:-)!

 2. ieromonah Ioan каза:

  Вярно е, че дядо Илия е голям авторитет в Грузия(говоря, защото при мене в църквата във Виена се събира Грузинската община и съм запознат с проблемите на тяхната църква и народ), но това което е казъл, ако изобщо го е казъл, е отражение на безизходното положение е тази страна. Когато се опитаха американските агенти и в тяхната църква да създадат разкол, той тогава даде като пример православната църква в България и разколът не се състоя, дано и сега да си спомни трагичния избор на българския „цар“ и дано се откаже от подобно безумие. Но човек може да го разбере, той търси „месия“, който да изведе Грузия от това мизерно битие, в което се намира. Св. Нино дано им помага!

 3. Дон Кихот каза:

  Ще добавя тази новина към моята неиздадена книга за Грузия и нейната църква, но трябва да намеря грузински източник. Католикосът трябва да е обезумял. Грузинците нямат цар от ХVІІІ век.

 4. chorbalan4o каза:

  „Имаме си помазан в Господа Цар Български и макар вече да губя надежда, дано поне за грузинците се случи!“

  по-голяма глупост отдавна не бях чел.. тоя „Помазан в Господа цар“ явно те е оправил за 800 дни и ти е тъжно, че не стои начело на държавата , за да продължи да те оправя. От констутиционна монархия няма полза и в нея няма бъдеще, тя е остатък от миналото.

 5. georev каза:

  Цар трябва да имаме и ние! Монархията е угодна Богу. Така е било и така ще бъде. Ваш проблем, ако досега не сте го разбрали! Републиканщината съсипа България. 61 години репбулика бяха по- гибелни за България и църквата ни от 5 века турско робство!!!!!!!!

 6. Дон Кихот каза:

  По принцип – да, монархията по-съответства на монотеистична религия като християнството. Бог допуска юдеите да получат монархия, макар че ако четете внимателно текста на Библията, Той има основателни резерви към тази институция. В България монархическата идея няма бъдеще. С нея се изгаври хазартният маниак, наркоман и атент на няколко разузнавания, чието име знаете.

 7. chorbalan4o каза:

  още Левски се е изказал за „чиста и свята република“.. Стига сте живели в миналото, дайте да гледаме в бъдещето.

 8. georev каза:

  To4no taka, daite da gledame nastoqshteto! republikata beshe nalojena predi 61 godini ot Stalin i do dnes obslujva imenno 4ujdite razuznavaniq. Republikata se PROVALI! Nqma propadnala monarhiq v Evropa, no po4ti vsi4ki republiki sa zle. Kvo da Vi kaja, fakti…;-)