Далай-лама насърчава западняците да запазват религията сиИзточник: La Libre Belgique

По време на посещението си в Шотландия миналата седмица, духовният водач на Тибет Далай-лама е изненадал слушателите си, като е препоръчал на жителите на западния свят да се стремят да практикуват „искрено” собствените си традиционни религии, вместо да се обръщат в будизма, който става все по-популярен на Запад.

Запитан от журналисти в Единбург за растящата популярност на будизма на Запад, носителят на Нобеловата награда за мир за 1989 година е отговорил: „Западняците си имат собствени традиции, юдео-християнските религии”. „Винаги е по-добре да запазите собствената си религия. Смяната на религия не е лесна. Западняците трябва да бъдат добри и искрени християни, едва тогава наставленията се превръщат в истинска част от живота”, е допълнил тибетският духовен водач.

Далай-лама е поставил акцента върху общите ценности. „Всички религии споделят едни и същи принципи: състраданието, любовта, прошката, самодисциплината”, е казал той и добавил: „За някои хора, светскостта означава отхвърлянето на религиите. В Азия тя означава зачитането на всички религии”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...