Десетки убити и ранени в баптистка църква в Тексас26 са загиналите и 27 са ранените след стрелба с автоматично оръжие в баптистка църква по време на вчерашната неделна служба в град Съдърланд спрингс в американския щат Тексас. По това време в църквата е имало около 50 души.

Според данни стрелецът е бил с бронирана жилетка, източници от полицията неофициално посочват името му – Девин Кели, който е служил във ВВС на САЩ, съобщава БГНЕС. Телевизия CBS разпространи на своя сайт негова снимка, посочвайки, че той е роден на 21 февруари 1991 г. „Той е на 26 години. Служил е във ВВС от 2010 до 2014 година. Бил е съден през май 2014 година и позорно е изгонен от служба“, отбеляза телевизията.

Трагедията се случва седмици след нападението с огнестрелно оръжие в Лас Вегас, при което бяха убити 58 души, а ранените бяха повече от 400.

Бог да упокои душите на загиналите и да дари бързо бързо оздравяване на ранените!

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...