„Държавата и църквата в променящия се свят“ – международна конференция в Черна гораИзточник: Днес.бг

Европейската интерпарламентарна асамблея по православие организира на 14-17 февруари 2006 в Цетине, Черна гора, конференция на тема "Държавата и църквата в променящия се свят", съобщи Елисавета Миленова, ръководител на българското представителство на Международния обществен фонд "Единство на православните народи".

Поздравителен адрес до участниците ще бъде поднесен от името на Негово Светейшество патриарх Максим.

На форума г-жа Миленова ще изнесе доклад "Църквата и държавата – търсене на път за решаването на обществените проблеми". В асамблеята ще участват също народните представители Борислав Китов и Кръстанка Шаклиян.

Доклади ще бъдат изнесени от представители на парламентите на над 16 страни, от православните църкви на Грузия и Армения, от представители на православието от Италия, Полша, Чехия и САЩ.

Очаква се форумът да бъде открит от председателя на Скупщината на Черна гора Ранко Кривокапич.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...