Епископ Артемий: Не очакваме светините ни да бъдат възстановениМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Liturgist каза:

  Жалея за поруганите светини в Косово, както и за страданията на сръбския православен народ там. С право се гневи Владиката, когато споменава за започналата историческа подмяна на сръбската история. Но защо не спомене за аналогичния случай в Македония, при който всичко българско беше погазено след І- та световна война от страна на великосръбските шовинисти. Стигна се до прецедент- създаде се нова непозната народност, която безскрупулно си присвои история, език и храмове. Този процес продължава и досега.
  Сърцето ми е на страната на сърбите / може би по чисто верски съображения/. Но според мен този народ, след цялото това крушение, трябва да се кае за сторените от него злини и неправди спрямо своите единоверци и по специално спрямо нас, българите.
  Дано Бог устрои нещата така, че ощетените и страдащите да са по- малко… особено измежду оставащото сръбско малцинство в Косово и Метохия!

 2. strat62 каза:

  ..и аз се чувствам точно така и не веднъж се сещам за аналогията с Македония, даже си мислех, ето Господ наказва сърбите за това което сториха на нас, по същия начин.
  Но от друга страна ми е тъжно и НЕ мога да се радвам на това което се случва сега.

 3. Дон Кихот каза:

  Така е, брача срби. Докато вие се наливахте и кълчехте из кафаните с певачките, шиптърите в Косово правеха деца. Много деца. Ако така продължат, ще опрат на българската граница. Интересно как ще прекръстят София, когато превземат и нея.

 4. Лъчезар каза:

  Отче, шиптърите правят деца, но не забравяй, че циганите правят повече и от тях! Ако не вярваш, че Бог ще ни избави, де е вярата ти? За нас българите, Голгота ще са не албанците, а циганите.

 5. Дон Кихот каза:

  Моята вяра няма нищо общо с расизма или политиката. Бог не избавя безбожници като българите, които не искат да знаят за него, а хора като днешния митар, които се каят от дъното на сърцето си.

 6. Лъчезар каза:

  Ами от къде знаеш, че ние българите няма да се покаят? Иначе си прав, сърбите си имат своята вина и трябва да си го признаят.