ЕС ще въвежда шериата в европейските съдилища


В Брюксел искат в семейния съд на европейските страни да действат законите на страните, към които има отношение всеки от съпрузите, в това число и законите на шериата, съобщава британският вестник Daily Mail.

Експертите от британския Център за социална справедливост смята за нелеп плана на ЕС, известен като "римската реформа", пише вестникът.

Експертите предупредиха, че в случай, че планът се реализира, ще се увеличи продължителността на съдебните процеси, тяхната стойност и по-често ще се произнасят несправедливи съдебни решения.

Центърът нарече действащите днес в Европа закони на семейното право "антисемейни". Например, съпрузите от различни страни на Евросъюза могат окончателно да разторгнат брака си само в онази държава, където първият от тях е подал молба за развод.

Понастоящем девет държави-членки на ЕС (Британия не е сред тях) изразиха готовността си да реализират реформите, предложени от Брюксел.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...