Жан-Франсоа Колозимо – кавалер на Почетния легион на ФранцияМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. gaitan vejdu каза:

  Този човек е качествен, има разбира се, като секи от нас, да се шлайфа в зъберите на света, докле, нека спестя …

  маа крачоли (има достъп до скъпоценно инфо!) из спеиални централи и ведомства. Отдава предимство на Единственото вековечно учение – Хрисотовото, в Провославните му Писания, Прочити и Тълкувания. но третото, Тълкуванята, той едва ли знае Догматски, тоест, в известна степен е рибок.

  Не се заяждам, само се притеснявам, да не би … не нема да кажа, който чете, нека рабира.

  –––,
  Де бре, РАДВАМ се, на ПРАВОСЛАВЕН интерес откъм зап. майка Европа. Нека!

  Но мн. силно ме смущават близостите мосю Жан-Франсоа Колозимо с властта свтска, светските първенци, и т.н. и т.н.: (Член е на управителния съвет на Европейския институт за история на религиите и религиознание, член-кореспондент на Фондацията за политическо новаторство и издаваното от нея списание „2050”. Заседава в правителствената комисия „Машлон”, обсъждаща законодателството във връзка с изповеданията, инициирана от Никола Саркози, докато беше вътрешен министър. Председателствал е дейността на съвета „Религиозен факт” в рамките на Културното ателие „Европа-Средиземноморие-Персийски залив” на френското МВР (Париж-Севиля-Александрия).

  Некфо …, тфа ми е неясно.

  Много дини под една мишница, ли?!
  Много близо до света?

  –––
  Благодаря за текста!

 2. prezvytera каза:

  В Комисията Мишлон участват духовни лица от различни вероизповедания и там се опитват да кажат на френската държава какво очакват от нея. Виж: http://pravoslavie.bg/content/view/1865/233/
  А иначе Колозимо е преди всичко философ. И там хората го оценяват като такъв. Същото важи впрочем и за Оливие Клеман, който е член на Френската академия. Иначе, също православен.

 3. andrey каза:

  „Руският апокалипсис“ – поредните хули срещу Русия, предполагам?

 4. prezvytera каза:

  Това са твои предположения. Ще чакаме да излезе книгата и ще те информирам. А може пък и да е „Руското откровение“, кой знае?

 5. prokimen каза:

  Искрено се радвам. Да му е честито! Той наистина е много сериозен човек и благочестив християнин.

 6. gaitan vejdu каза:

  благодарско за уточненията и поясненията, Презвитера, Андрей.