Загриженост за архиепископ ХристодулМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Така е винаги, и когато беше между човеците в плът, и сега, Господ Иисус Христос продължава да обича онези, дето хората не обичат. В Гърция архиепископът не се радваше на голяма любов, а Господ му прати светийска болест, ще му изчисти всички грехове и ще го вземе при себе си в рая. Затова не съдете мили мои, че любовта Му е безмерна.

 2. atila каза:

  какво ще рече: „когато беше между човеците в плът, и сега, Господ Иисус Христос“. Нали в плът Възкръсна?

 3. ieromonah Ioan каза:

  Говоря, за твоята плът Аила, а на за Неговта. Не съди защото любовта Му е безмерна. Повярвай, не догматиката, е това за което можеш да спориш със мене.

 4. saluti каза:

  правописът ли? …:-)

 5. atila каза:

  не зная защо, но вие сте вече третият или четвъртият човек в този сайт, който след като съм му задал въпрос, вместо да ми отговори по същество решава, че искам да спорим. Аз ако знаех отговорите, нямаше да питам, а вие вместо да ми разбивате за пореден път главата, можехте простичко да ми отговорите. Ако целта е да ме накарате да съжалявам, че питам – определено успявате.

 6. ieromonah Ioan каза:

  Ако аз съм третия или четвъртия, то има две възможности: 1. или тука в чата сме банда спораджии или 2. Вие така задавате въпросите, че на човек му се иска да спори с Вас. Сега Вие си изберете една от тях. С това, което написах по-горе исках само да укажа на милостта Божия, а не да засягам догматически теми. Аз не виждам конфликт в това което казах, защото Вие взехте само част от това, което написах, прочетете още веднъж и ще видите, че имам предвид времевото измерение, а не битийното, а и никъде не съм писал, че Господ е въкръснал без плът. Не се смущавайте, не под всеки вол има теле.

 7. ieromonah Ioan каза:

  Ти най-вероятно си учителка по литература, та веднага ме удари по правописните грешки, аз да ти кажа честно предпочитам да говоря, а не да пиша, нещо като св.Иоан Златоуст(те затова му викали Златоуст, а не Златопис). Надявам се ти така добре да пишеш по немски, както аз. Ако и ти не беше израстнала в БГ, сигурно щеше да правиш грешки.